Norwegian-fly foran terminalbygningen i Aalborg Lufthavn (Foto: Aalborg Lufthavn)

Norwegian: Billigere billetter fra Aalborg til London

Hos Norwegian tager man Ryanairs indtog i Aalborg Lufthavn med ophøjet ro. Det norske lavprisflyselskab forventer dog billigere billetter til London.

Det kom som en stor overraskelse for hele rejse- og luftfartsbranchen, da Ryanair torsdag meddelte, at flyselskabet etablerer en rute fra Aalborg til London-Stansted fra slutningen af oktober måned.

Den nordjyske lufthavns administrerende direktør Søren Svendsen har gentagne gange udtalt, at han ikke ønskede Ryanair til Aalborg Lufthavn.

”Hvis vi skulle gå ind på Ryanairs betingelser for at flyve til Aalborg Lufthavn, ville vi være nødt til at begynde at opkræve betaling for parkering, og det ønsker vi ikke. Herudover ville vi heller ikke kunne fastholde princippet om, at vores kunder skal have ensartede forretningsvilkår,”sagde lufthavnsdirektør Søren Svendsen tilbage i april 2012 til CHECK-IN.dk.

Men det gamle Jens Otto Krag-citat om, at man har et standpunkt, til man tager et nyt, går tilsyneladende aldrig af mode. Om det er Aalborg Lufthavn eller Ryanair, der har måttet give sig vil Søren Svendsen ikke ud med, men han fastslår over for CHECK-IN.dk, at Aalborg Lufthavn har indgået en “fornuftig aftale” med det irske lavprisflyselskab.

Billigere billetter
At det netop er London, der er destinationen for den første rute fra Aalborg Lufthavn, hænger sammen med et estimeret årligt potentiale på 120.000 passagerer til og fra den britiske hovedstad. Sidste år rejste 33.250 passagerer på den direkte rute mellem Aalborg og London.

Igennem de senere år har Norwegian fløjet to gange om ugen mellem Aalborg og London-Gatwick, mens lufthavnen løbende har skubbet på for at få flere afgange. Det budskab har Norwegian tilsyneladende lyttet til, og det norske lavprisflyselskab kunne for få dage siden annoncere, at man indsætter en tredje ugentlige afgang i det kommende sommertrafikprogram. Derfor kan Ryanair-indtoget i Aalborg Lufthavn på sigt blive en streg i regningen for Norwegian.

“Vi hilser altid konkurrence velkommen, og for de rejsende betyder det billigere billetter. Vi konkurrerer med Ryanair i rigtig mange lufthavne, så vi er klar til at tage konkurrencen op,” siger Daniel Kirchhoff, der er informationschef for Norwegian i Danmark.

Længere sydpå i Jylland kunne der måske også være anledning til panderynker, da det er en kendt sag, at mange nordjyder gennem tiden har benyttet Ryanairs ruter til Stansted Airport fra både Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn.

“Det er altid glædeligt for en ny lufthavn, når der kommer en ny rute, men herudover har jeg ingen kommentarer til det,” lyder det kortfattet fra Peter Høgsberg, der er administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Ryanair kommer til Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn jagter Monarch-rute til London

Airnavia opgiver London-rute fra Aalborg

2,1 mio. til London fra danske lufthavne

London-rute bremser Aalborgs udenrigsvækst