Ankommende Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: Jørgen Syversen)

Norwegian er tilbage ved 2012-niveauet

Norwegian sluttede året med 1,3 millioner rejsende i december, og dermed var der samlet 17,8 millioner passagerer, der valgte at flyve med de rødnæsede fly i 2022. Passagertallet er således tilbage til 2012-niveauet før opstart af langdistanceflyvninger.

I 2012 var der 17,7 millioner passagerer, der rejste med Norwegian. Det var samtidig det sidste år med kort- og mellemdistanceruter, da de første USA-flyvninger blev indledt i sommeren 2013.

Det blev en omvej for Norwegian, der udover langrutesatsningen og massive flybestillinger fløj ind i en coronapandemi, der også har sat flyselskabet nogle år tilbage i tiden. 

I 2022 rejste 17,8 millioner passagerer med Norwegian, og dermed er selskabet nu tilbage ved udgangspunktet før langrutesatsningen og fremstår i en trimmet og slanket udgave stærkere end nogensinde før.

“Samlet set har 2022 været et rigtigt godt år for Norwegian, ikke mindst var sommersæsonen meget positiv. En høj, opdæmmet efterspørgsel på flyrejser, særligt til varme himmelstrøg i årets højsæson bidrog til en rekordstærkt sommer. Vi ser stadig den positive udvikling i bookingerne, og salget af flybilletter ved nytår har været bedre end forventet,” siger koncernchef Geir Karlsen.

Trimmet kapacitet i december
Norwegian råder  i dag over 70 fly, der er fordelt med 68 Boeing 737-800 og to 737 MAX 8, og det var ikke alle fly, der var i produktion i december.

Det norske lavprisflyselskab har tidligere varslet, at man i løbet af vintertrafikprogrammet vil tage op imod 20 fly ud af produktion for at kunne tilpasse kapaciteten til efterspørgslen, og i december var der i gennemsnit 64 af de 70 fly på vingerne.

I december var der 1.315.924 rejsende med Norwegian, og det var 41 procent flere end i samme måned sidste år, hvor omikronvarianten sammen med de daværende rejserestriktioner lagde en dæmper på juletrafikken.

Belægningen landede i december på 77,8 procent, og for hele året blev 83,1 procent af den udbudte kapacitet solgt, hvilket primært var forårsaget at en særdeles stærk sommer og efterår.

Ikke uventet faldt regularitet og punktlighed i december, da vintervejret i Skandinavien satte ind. Det lykkedes Norwegian at gennemføre 99 ud af 100 flyvninger, mens blot 71,6 procent af flyafgangene blev gennemført til tiden mod 83,8 procent i december 2021.

 

Relaterede artikler:

Færre i flyene hos Norwegian og Flyr

Markant forbedring af Norwegians enhedsindtægter

Dramatisk passagerfald hos Norwegian