Kabine i Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: Norwegian | PR)

Markant forbedring af Norwegians enhedsindtægter

Norwegian havde færre passagerer i 2019 end året før. Til gengæld blev enhedsindtægterne øget med syv procent – og i december alene var forbedringen på 21 procent.

Norwegian fløj i 2019 med lidt over 36 millioner passagerer. Det er én million færre end sidste år, hvilket svarer til en nedgang på tre procent. Det viser det norske selskabs trafiktal for 2019.

Mens antallet af passagerer faldt, er Norwegian blevet bedre til at tjene penge på de enkelte passagerer, for selskabets enhedsindtægter steg med syv procent i forhold til året før – og i december alene var stigningen på hele 21 procent.

Dermed begynder Norwegians strategi om at gå fra vækst til lønsomhed for alvor at give resultater, i takt med at selskabet reducerer sin kapacitet og optimerer rutenetværket.

”Efter kun nogle få dage som koncernchef i Norwegian er det glædeligt at kunne fremlægge positive trafiktal. De ansatte har igennem 2019 gjort en formidabel indsats i arbejdet med at levere på strategien om at gå fra vækst til lønsomhed,” siger Norwegians nye koncernchef, Jacob Schram.

Tilpasninger året igennem
”Gennem hele året har selskabet reduceret kapaciteten i tråd med efterspørgslen og løbende arbejdet med at sætte en rutestruktur, der også er tilpasset de store sæsonudsving i branchen. Samtidig er udledningen af CO2 blevet reduceret sammenlignet med tidligere år,” siger Jacob Schram.

Norwegians kapacitet målt i sædekilometer (ASK) steg i 2019 med én procent, hvilket er over den tidligere indikerede nulvækst. Antallet af passagerkilometer (RPK) steg med to procent i forhold til året før.

Selskabets punktlighed var på næsten 80 procent og belægningsgraden lå på 86,6 procent, hvilket er 0,8 procentpoint højere end i 2018. Samtidig lykkedes det Norwegian at reducere klimaudledningen med fire procent til 69 gram CO2 per passager.

Indtægtsvækst i december
Årets sidste måned var præget af en betydelig forbedring af enhedsindtægterne samt en god belægningsgrad hos Norwegian. Enhedsindtægterne steg som nævnt med 21 procent i december forhold til samme måned året før, mens belægningsgraden blev øget med 4,9 procentpoint til 83,5 procent.

I december valgte i alt 2.255.109 passagerer at rejse med selskabet, hvilket er et fald på 19 procent i forhold til december 2018. Kapaciteten (ASK) blev reduceret med 25 procent i december, hvilket er i tråd med Norwegians tidligere kommunikation til de finansielle markeder.

I alt gennemførte Norwegian 99,5 procent af de planlagte flyvninger i december – en forbedring på 0,4 procentpoint – og heraf afgik 78,4 procent til planlagt tid – en forbedring på 2,7 procentpoint i forhold til december 2018.

 

Relaterede artikler:

Dramatisk passagerfald hos Norwegian

Norwegian stopper langdistanceflyvninger fra CPH

Presset på Norwegian er blevet mindre