Norwegian Europas bedste lavprisselskab

Norwegian vandt den prestigefyldte Skytrax-pris som bedste europæiske lavprisselskab. I kampen om at være verdens bedste flyselskab skubbede et mellemøst-selskab et andet ned fra tronen.

Det kører som smurt i olie for Norwegian i disse dage. I slutningen af maj startede selskabet sin længeventede satsning på langdistanceflyvninger, om kort tid modtager nordmændene den første Boeing 787 Dreamliner, og tirsdag blev Norwegian kåret som Europas bedste lavprisselskab.

Det er deltagerne i den anerkendte Skytrax-undersøgelse ”World Airline Awards”, der i år er kommet frem til at Norwegian er de bedste blandt de billigste i Europa. Rejsende fra mere end 160 lande har deltaget i undersøgelsen, hvor mere end 200 flyselskaber indgår.

”Dette er en stor og vigtig anerkendelse, som jeg er meget stolt over og ydmyg over for. Jeg vil takke alle vores passagerer, som har givet os så flotte kommentarerer. Jeg vil også takke alle, der arbejder i Norwegian, og som hver eneste dag hele året gør sit yderste for vores passagerer. Titlen ”Europas bedste lavprisselskab” er et bevis på, at kombinationen splinternye fly, fremtidsorienterede løsninger, et stort og godt rutenet, god service om bord og billige billetter bliver værdsat,” siger Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Emirates verdens bedste
SkyTrax World Airline Awards betegnes som den mest prestigefyldte prisuddeling i flybranchen. Priserne blev uddelt tirsdag i forbindelse med Paris Airshow. Europas bedste flyselskab, når man ser på tværs af både lavpris- og netværksselskaber, blev for tredje år i træk Turkish Airlines. Og titlen som verdens bedste flyselskab gik til Emirates. Selskabet rykker op fra sidste års 8. plads og skubber Qatar Airways, der har vundet titlen to år i træk, væk fra tronen.

Deltagerne i Skytrax-undersøgelsen bedømmer alt fra oplevelsen omkring indtjekning, boarding, sædekomfort, renlighed i kabinen, mad, drikke, underholdning og service. På Skytrax hjemmeside kan ses hvem der vandt de mange forskellige kategorier.