Fly fra Norwegian og Widerøe i Bodø Lufthavn. (Foto: Trond Høyvik, Forsvaret)

Norwegian får tilladelse til køb af Widerøe

Det norske konkurrencetilsyn har langt om længe godkendt Norwegians kommende overtagelse af Widerøe. Det regionale norske flyselskab købes for 740 millioner kroner.

Efter længere tids tovtrækkeri med det norske konkurrencetilsyn har Norwegian nu endelig fået godkendt det køb af Widerøe, der blev annonceret den 6. juli i år.

En transaktion hvor Norwegian overtager det norske regionale flyselskab for en pris af 1.125 millioner norske kroner, hvilket svarer til 740 millioner danske kroner.

Tidligere har Konkurrencetilsynet i Norge lagt til grund, at opkøbet vil hindre en effektiv konkurrence, men i et svar til tilsynet, som Norwegian indleverede i begyndelsen af december, er det åbenbart lykkedes at overbevise myndigheden om, at aftalen ikke får indflydelse på konkurrencen i det norske marked.

Afgørelsen glæder Geir Karlsen, koncernchef hos Norwegian.

“Vi er meget tilfredse med, at det norske konkurrencetilsyn har truffet denne beslutning, og at der er blevet lyttet til vores input. Opkøbet vil give kunderne et bedre rutetilbud, flere valgmuligheder og vil bidrage til at sikre gode, norske arbejdspladser. Vores kunder vil kunne rejse nemt på tværs af vores rutenetværk, både i Norge og internationalt. Vi får en mere effektiv drift og sikrer en stærk norsk luftfartsindustri med lokale arbejdspladser og ordentlige arbejdsforhold.”

Selskaberne komplementerer hinanden
Hos Widerøe har man gennem et stykke tid forsøgt at sikre virksomhedens fremtid, og hvis ikke transaktionen med Norwegian var gået igennem, havde selskabet været nødt til at finde en aktør uden for Norge, der kunne overtage aktiviteterne.

”Vi er meget glade for, at det norske konkurrencetilsyn har valgt at tage vores input med i vurderingen, og vi er selvfølgelig meget glade for, at de godkender købet,” lyder det fra Stein Nilsen, der er administrerende direktør i Widerøe.

Direktøren tilføjer samtidig, at han ikke kunne have ønsket sig en bedre julegave.

Når Norwegian formelt overtager Widerøe, vil passagererne kunne drage fordel af, at to selskabers rutenetværk bliver knyttet tættere sammen. Widerøe flyver primært til og fra mere end 40 små og mellemstore lufthavne i Norge, mens Norwegian i højsæsonen betjener over 300 ruter til mere end 120 destinationer i Norden og Europa.

 

Relaterede artikler:

Norwegian og Widerøe: Klar til det afgørende slag

Overvejer at stoppe Norwegians køb af Widerøe

Norwegian køber Widerøe for 725 millioner kroner