Norwegian-fly skal på museum

Et Boeing 737-300 fra Norwegian landede i denne uge i Bodø Lufthavn, hvor det fremover skal placeres på plænen foran Norsk Luftfartsmuseum.

Den 7. december 1989 blev et splinternyt Boeing 737-300 fly leveret til det portugisiske flyselskab Air Atlantis. Nu 26 år senere har flyet fløjet sin sidste tur, da det tirsdag i denne uge satte kursen fra Lasham Airfield i Storbritannien mod Bodø Lufthavn, hvorfra flyet vil blive pensioneret.

Boeing 737-flyet kom i drift for Norwegian den 10. april 2006 under registreringen LN-KKW, og den 24. oktober sidste år blev flyet parkeret på Lasham Airfield for at afvente dets videre skæbne på grund af den fremskredne alder.

Norwegian har efterfølgende besluttet, at flyet gives i gave til Norsk Luftfartsmuseum i Bodø, hvor det vil blive placeret på plænen foran museet.

Samtidig står der i Budapest yderligere fire Boeing 737-300 fly, der afventer den videre skæbne, idet Norwegians flåde i dag udelukkende består af nyere fly af typen Boeing 737-800 og Boeing 787-8 Dreamliner.

Stor rolle i norsk luftfartshistorie
På den sidste flyvning var det kaptajn Johnny Silberg, der sad bag roret, Luftkaptajnen blev ansat i Norwegian samme år som LN-KKW kom ind i flåden, og han er ikke det mindste i tvivl om, at flyet fortjener en hædersplads foran museet.

“Dette har været en trofast arbejdshest i mange år, og det er dejligt, at det fortsat kan gøre nytte på museet. At Norwegian nu bliver repræsenteret her, viser hvilken rolle, vi har spillet i norsk luftfartshistorie. Vi har udfordret monopolet og sørger nu for, at alle har råd til at flyve,“ siger kaptajn Johnny Silberg.

LN-KKW har gennemført 40.106 flyvninger og har været i luften i samlet 64.656 timer. Da flyet kom ind i Norwegian-flåden i 2006, var det et af 14 fly, der dengang betjente 54 ruter. I dag har Norwegian 102 fly og flyver på 439 ruter.