Norwegian-fly letter fra Palma Airport på Mallorca.

Norwegian vil flyve amerikanske turister til Mallorca

Mallorcas turistmyndigheder er i forhandling med Norwegian og et andet flyselskab om nordamerikanske ruter til den spanske ferieø.

Mallorca er en del af Spaniens selvstyrende region, De Baleariske Øer, der hidtil har haft ansvaret for markedsføringen af turismen for samtlige øer. Men i begyndelsen af 2018 overgik ansvaret til det lokale Consell Insular de Mallorca, og her har man de seneste måneder været særdeles aktive i forhold til at forsøge at tiltrække interkontinentale flyruter.

Et af selskaberne, der i øjeblikket er i dialog med de lokale myndigheder på den spanske ferieø, er Norwegian. Det bekræfter øens turistansvarlige Cosme Bonet ifølge Majorca Daily Bulletin.

Det handler om, at Norwegian skal flyve turister fra USA til Mallorca, og lige nu overvejer det ekspansive norske lavprisflyselskab en rute fra New York-JFK til Palma de Mallorca.

“Vi ønsker at udnytte denne mulighed, nu da vi har fået  det direkte ansvar for udvikling af turismen,” siger Cosme Bonet., der fortæller, at Norwegian også overvejer ruter fra Boston og Philadelphia.

Canadisk flyselskab også interesseret
Norwegian er ikke det eneste selskab, der vil flyve nordamerikanske turister til Mallorca. Sideløbende med Norwegian-dialogen taler de mallorkinske myndigheder også med Air Transat fra Canada om en rute fra Toronto.

Air Transat flyver allerede i dag fra Toronto Pearson International Airport til Barcelona El Prat, ligesom selskabet også sender canadiske turister til Madrid og Málaga direkte fra Montreal-Dorval lufthavnen.

De to flyselskaber har bedt Mallorcas turistmyndigheder om at igangsætte markedsføringsaktiviteter på det amerikanske marked for at forberede en eventuel ruteopstart. I sensommeren vil amerikanske rejsearrangører og rejsebureauer blive inviteret til en event på Manhattan i New York, hvor den mallorkinske kultur og gastronomi skal præsenteres. Det skal ske i samarbejde med det spanske turistkontor i New York, der drives af det nationale Turespaña.

Hvis det lykkes at etablere de to ruter, vil det være første gang i mange år, at der vil være direkte flyvninger til Mallorca fra Nordamerika. Det første amerikanske charterfly, der i øvrigt kom fra Boston, landede i Palma-lufthavnen på Mallorca i oktober 1969. I dag er der årligt flere end 10 millioner internationale ankomster til Mallorca med fly og skib, og tyske, britiske og nordiske statsborgere udgør langt den overvejende del.

 

Relaterede artikler:

Norwegian etablerer ny spansk indenrigsbase

Norwegian åbner langrute-base i Spanien

Norwegian på vej ind i amerikansk chartermarked