Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn.

Norwegian fordobler passagertal

Det går fremad for det norske lavprisflyselskab, der havde 33 fly i luften i juli og transporterede næsten dobbelt så mange passagerer som i juni. Men der er stadig lang vej til trafiktallene fra før coronaen.

Norwegians trafiktal for juli viser en fortsat vækst i antallet af passagerer. I juli fløj 695.830 passagerer med Norwegian, næsten dobbelt så mange som i samme måned sidste år, hvor 356.093 passagerer var ombord i de rødnæsede fly.

Norwegian er også blevet bedre til at fylde flyene. I juli nåede man op på en kabinefaktor på 74,5 procent mod 62,9 procent i juni og 67,7 procent i juli 2020.

Men der er stadig langt op til tallene fra før coronaen og tiden før den omfattende rekonstruktion af Norwegian, hvor selskabet havde mere end fem gange så mange passagerer.

I juli 2019 havde Norwegian 3.714.432 passagerer og en kabinefaktor på 93,5 procent. I 2018 var tallene stort set de samme.

Lettere at rejse
Efterspørgslen drives af lettelser i rejserestriktioner og karantæneregler, og af at en voksende andel af befolkningen vaccineres.

Særligt rejser i det nordlige Norge er steget, og selskabet har øget sin kapacitet for at møde efterspørgslen.

”I juli modtog vi det højeste antal bookinger, siden samfundet lukkede ned i marts sidste år,” siger koncernchef i Norwegian, Geir Karlsen.

Vi mærker en optimisme
”Selvom pandemien langt fra er slut, mærker vi en optimisme, der føles godt efter lang tid med usikkerhed,” fortsætter han.

I juli havde Norwegian 33 fly i drift, hvilket er mere end en fordobling siden juni, men stadig under de 50 fly, som Norwegian tidligere har stillet i udsigt for sommertrafikprogrammet. Ruteudbuddet for efterårs- og vintersæsonen vil dog blive øget yderligere for at imødekomme forventet efterspørgsel.

Sammenlignet med juli 2020 er den totale kapacitet (ASK) steget med 104 procent og passagertrafikken (RPK) er steget med 124 procent.  I alt gennemførte Norwegian 99,8 procent af de planlagte flyvninger i juli, og af disse var punktligheden på 88,3 procent.

Fra Københavns Lufthavn (CPH) flyver Norwegian til 27 by- og soldestinationer. Fra Aalborg Lufthavn (AAL) flyver Norwegian udover København til Palma de Mallorca (PMI) og Malaga (AGP) i Spanien. Endelig flyver Norwegian mellem Billund og Oslo.

 

Relaterede artikler:

Norwegian forvandler gæld til 95 millioner nye aktier

Norwegian nedjusterer sommerprogram fra CPH

Norwegian skifter topchef