Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian. (Foto: Norwegian | PR)

Norwegian skifter topchef

Norwegians koncernchef Jacob Schram fratræder med øjeblikkelig virkning, og bestyrelsen har udnævnt Geir Karlsen som ny topchef for det norske lavprisflyselskab.

Noget overraskende meddeler Norwegian mandag morgen, at finansdirektør Geir Karlsen overtager chefstolen i selskabet. Dermed bliver det et farvel til Jacob Schram, der tiltrådte den 1. januar 2020 og således blot har stået i spidsen for selskabet i lige godt halvandet år.

I en pressemeddelelse udtrykker Norwegians bestyrelsesformand Svein Harald Øygard glæde over at kunne præsentere Geir Karlsen som ny koncernchef. Ifølge bestyrelsesformanden har Karlsen den kompetence, fokus, tillid og engagement, som “gør ham til den bedste koncernchef for Norwegian.”

“Nu hvor rejserestriktionerne er i gang med at blive lempet, er Norwegian klar til at tilbyde vores kunder tusindvis af flyrejser i Norden og Europa. Derudover vil virksomheden gennemføre yderligere foranstaltninger for at styrke sin position som et lavprisselskab og sikre bæredygtig rentabilitet i fremtiden. Geir er den ideelle koncernchef til at lede dette arbejde,” udtaler Svein Harald Øygard.

Klar til at kæmpe
Geir Karlsen blev ansat som finansdirektør i Norwegian i april 2018, og i sommeren 2019 blev han kortvarigt udnævnt som fungerende koncernchef, da stifteren Bjørn Kjos måtte forlade virksomheden.

“Jeg er taknemmelig for den tillid, bestyrelsen har vist mig, og jeg ser frem til at fortsætte i Norwegian i min nye rolle som koncernchef. Det vigtigste for os fremover vil være at øge rentabiliteten i lavprissegmentet og tiltrække nye og eksisterende kunder på alle vores vigtigste markeder.

Norwegian er godt positioneret på markedet efter den økonomiske genopbygning af virksomheden, og vi har et stærkt brand, populære produkter og tjenester – og ikke mindst et team bestående af erfarne kolleger, klar til at kæmpe for hver eneste kunde,” siger Geir Karlsen.

Geir Karlsen vil få en årsløn på 4,5 millioner norske kroner med tillæg af en bonusordning og aktieoptioner.

Ublidt farvel
Afskeden med Jacob Schram ser samtidig ud til at blive en smule ublid. Opsigelsesvarslet er ni måneder, og her skal Jacob Schram stå til rådighed for bestyrelsen indtil 31. marts 2022.

I pressemeddelelsen fremgår det i øvrigt, at Jacob Schram vil modtage et 15-måneders slutvederlag, hvilket bestyrelsen har forsøgt at reducere i forhold til den vanskelige situation, som luftfarten står i. Det er tilsyneladende ikke lykkedes parterne at blive enige om dette.

 

Relaterede artikler:

Jacob Schram: Sommeren har været grusom

Ny koncernchef med stor international erfaring

Bjørn Kjos stopper som koncernchef i Norwegian