Boeing 787 Dreamliner fra Norweigan. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Norwegian genåbner langruter fra december

Allerede fra begyndelsen af december 2020 vil Norwegian genoptage en række langdistanceruter til USA med flere ugentlige afgange.

I slutningen af april lød meldingen fra Norwegian, at der ikke ville være internationale flyvninger før sommertrafikprogrammets start i 2021. Det norske lavprisflyselskab ville kun gennemføre et nødtrafikprogram i Norge i resten af 2020.

Men siden er sket en del, og Norwegian har fået en redningsplan på plads, som sikrer lavprisflyselskabets foreløbige eksistens. Den tilbagevendte optimisme hos selskabet betyder, at der allerede fra 1. juli er genoptaget 76 skandinaviske ruter, hvoraf 18 er fra danske lufthavne.

Indtil videre er der ikke åbnet nogle langdistanceruter, men dette sker allerede senere i 2020. Ifølge Routes Online vil Norwegian således fra 9. december i vintertrafikprogrammet vende tilbage på en række interkontinentale ruter med Boeing 787 Dreamliner fra London Gatwick.

Et kig på flyselskabets bookingsite viser, at det allerede nu er muligt at bestille billetter til foreløbigt syv amerikanske destinationer. Der er tale om ruterne fra den britiske hovedstadslufthavn til Boston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, Orlando og Tampa. Herudover genåbner ruten til San Francisco 10. december.

Franske USA-ruter fra marts 2021
I perioden fra januar til marts 2021 vil Norwegian operere med nedsat frekvenser på samtlige ruter. Det betyder, at Boston-ruten går fra én daglig i december til fem ugentlige fra 7. januar til 27. marts, Los Angeles-ruten fra ni ugentlige til fem ugentlige fra 11. januar til 14. februar og Miami-ruten fra én daglig til fem ugentlige fra 12. januar til 22. februar.

Ruten til New York går fra tre daglige til 16 ugentlige fra 9. januar til 27. marts, Orlando-ruten fra seks ugentlige til tre ugentlige fra 11. januar til 21. februar og Tampa-ruten reduceres fra tre ugentlige til to ugentlige fra 11. januar til 27. marts. Endelig går San Francisco-ruten fra fire ugentlige til tre ugentlige fra 19. januar til 23. februar.

Routes Online skriver desuden, at Norwegian fra begyndelsen af sommertrafikprogrammet 2021 også planlægger ruter fra Paris Charles de Gaulle til amerikanske destinationer. Det foreløbige program tæller fire ugentlige frekvenser til Los Angeles fra 28. marts og fire ugentlige frekvenser til New York-JFK fra samme dato.

Opstarten fra Paris er angiveligt ikke endeligt fastlagt endnu, og det er i skrivende stund heller ikke muligt at bestille billetter til disse ruter.

20 Norwegian-fly i luften
Norwegian kom i slutningen af maj i mål med en redningsplan, hvor fem flyleasingselskaber fik tildelt 50,03 procent af aktierne i flyselskabet efter gældskonvertering og emission. Et af flyleasingselskaberne er BOC Aviation, der ultimativt ejes af den kinesiske stat.

De eksisterende aktionærer blev herved udvandet, og obligationsejere og flyleasingselskaberne har nu fået kontrollen med det norske lavprisflyselskab.

Med redningsplanen på plads har Norweagian været i stand til at kigge længere frem i kalenderen. Under coronakrisen har Norwegian kun opereret på et antal norske indenrigsruter og har kun haft otte fly i luften.

Da selskabet fra 1. juli åbnede flere ruter – herunder fra danske lufthavne – er yderligere 12 Boeing 737-800 kommet i drift. 20 Norwegian-fly er derfor i øjeblikket i produktion i Norge, Danmark og Sverige.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-chef er skuffet over Danmark

Kina er ny storaktionær i Norwegian

Norwegian vender tilbage med 18 ruter fra Danmark