Victor Borge bliver den anden dansker på halerne af to Norwegian-fly.

Norwegian genbruger dansk komiker

En afdød dansk komiker har nu sammen med H.C. Andersen sit kontrafej på to Norwegian-fly.

Norwegian har netop modtaget sit 11. Boeing 787 Dreamliner-fly. Og sammen med den karakteristiske røde næse har malerne hos Boeing også fundet plads til kontrafejet af den afdøde danske komiker Victor Borge på langdistanceflyets hale.

”Vi er stolte over, at vi endnu en gang kan hylde en stor dansk personlighed på haleroret af en af vores nye 787 Dreamliner. Victor Borge var en fantastisk pianist og entertainer og var elsket i Danmark men også i USA, hvor han levede en stor del af sit liv. Norwegian flyver til hele otte amerikanske destinationer heriblandt New York, hvor Victor Borge havde stor succes med sit One-man-show. Vi er glade for, at Victor Borge nu får mulighed for at vende tilbage til USA, hvor han høstede så stor succes,” siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian i Danmark med henvisning til, at Victor Borge fra 1940 til sin død i år 2000 boede i USA og var amerikansk statsborger.

Lille eksklusiv klub
Victor Borge bliver den anden dansker, der kan ses på en af Norwegians Dreamlinere. På et af de andre fly kan man også finde den verdenskendte forfatter og digter H.C. Andersen. Samtidig bliver Borge medlem af en lille eksklusiv klub af danskere, der pryder haleroret på hele to Norwegian-fly. Klubben har to medlemmer og det andet medlem er netop H.C. Andersen.

Således pryder Borge og Andersen fremover halerorene på hver deres Boeing 737-800 og hver deres Boeing 787 Dreamliner-fly. Victor Borge-flyet er en Boeing 787-9, der er seks meter længere end ”lillesøsteren” Boeing 787-8, som er den version af Dreamlineren, som H.C. Andersen pryder.

Glædens ambassadør
At Victor Borge nu kan kigge ned fra sit andet Norwegian-fly glæder komikerens efterladte.

”Familien er taknemmelig over, at Norwegian har valgt at hylde Victor Borge på denne måde. Han bragte meget glæde til sit publikum verden over og betragtes i Danmark og i hele Skandinavien som en glædens ambassadør. Denne hyldest vil være et minde til alle om de mange bidrag fra et af det 20. århundredes ikoner,” siger Victor Borges datter Janet.

Oversatte vittigheder
Victor Borge, født Børge Rosenbaum, var entertainer, humorist og pianist. Han blev født på Østerbro i København den 3. januar 1909 og er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 1930’erne var han en stor musiker i Danmark, med stort talent som klassisk pianist, men hurtigt udviklede han sin helt egen stil af musik og humor.

I 1940 flyttede han til USA, og selvom han ikke talte engelsk, formåede han hurtigt at oversætte sine vittigheder for det amerikanske publikum, hvor han havde sin første optræden i 1941 på Bing Crosbys radio show.

Victor Borge blev amerikansk statsborger i 1948, og fik sit eget show “Comedy in Music” et par år senere. I 1993 fik han en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Victor Borge døde den 23. december 2000 i sit hjem i Greenwich, Connecticut i USA.

 

 

Relaterede artikler:

H.C. Andersen første dansker på Dreamliner

Victor Borge i luften med Norwegian