Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner.

Norwegian god til at fylde flyene

Knap ni ud af ti sæder var besat med passagerer på Norwegians fly i maj måned.

Udgifterne til brændstof, lønninger og landingsafgifter er omtrent de samme uanset om flyet er helt eller halvt fyldt. Derfor stræber alle flyselskaber efter at have så høj belægning som muligt. Det gælder også for Norwegian, der lykkedes meget godt med det i maj måned.

Således havde det norske flyselskab i årets sidste forårsmåned en belægning på 88,3 procent. Det er en stigning på 3,4 procent i forhold til samme måned sidste år. Væksten i belægningsprocent skyldes en fornuftig kapacitetsstyring, hvor den totale trafikvækst (RPK) steg med 15 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 11 procent denne måned.

I alt valgte 2.641.666 passagerer at flyve med Norwegian på selskabets ruter i Europa samt fra Europa til USA og Asien. Det er en stigning på 265.515 passagerer, svarende til 11 procent i forhold til maj 2015.

Det er en kombination af god efterspørgsel i både fritids- og forretningssegmentet, der påvirker Norwegians trafiktal i maj.

”Vi er meget tilfredse med, at stadig flere forretnings- og fritidsrejsende vælger Norwegian, når de skal ud og flyve. På de interkontinentale ruter stiger efterspørgslen i takt med, at vi lancerer nye ruter og destinationer, ikke mindst mellem London Gatwick og USA”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Flådealder på 3,6 år
Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016, hvor selskabet får leveret i alt 21 fabriksnye fly. Én ny Boeing 737-800 blev leveret direkte fra fabrikken i Seattle i maj. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Norwegian gennemførte 99,8 procent af de planlagte flyvninger i maj, hvoraf 81,3 procent afgik til tiden. Mens langt de fleste flyselskaber i verden fokuserer på om flyene ankommer til tiden, så kommunikerer Norwegian om hvor gode de er til at afgå til tiden.

Onsdag kommer SAS med trafiktal for maj.

 

 

Relaterede artikler:

SAS holder Norwegian bag sig

Norwegian starter året med flere fyldte sæder