Boeing 787-9 fra Norwegian (Foto: Norwegian/PR/David Peacock)

Norwegian har fået godkendt rute til Peru

De spanske luftfartsmyndigheder har givet Norwegian tilladelse til at åbne en rute mellem Madrid og Lima, der er hovedstaden i Peru.

Norwegian fortsætter ekspansionen i Sydamerika. I forvejen flyver selskabet fra London-Gatwick til Buenos Aires i Argentina og Rio de Janeiro i Brasilien, mens en rute til Santiago de Chile også er på tegnebrættet.

Det ser dog ud til, at Peru er blevet mere aktuel end Chile, idet Norwegian netop har fået myndighedernes tilladelse til at påbegynde flyvninger mellem Madrid og Lima med syv ugentlige frekvenser. Det oplyser det norske lavprisflyselskab i en pressemeddelelse.

Norwegian har endnu ikke fastlagt startdatoen for den nye rute.

“Dette kan betragtes som selskabets første skridt på markedet mellem Spanien og Sydamerika,” skriver Norwegian.

Mange konkurrenter
Det er ikke en uprøvet rute, at Norwgian vover sig ind på. I forvejen er der op til fire daglige forbindelser mellem Madrid og Lima opereret af både spanske og latinamerikanske flyselskaber.

I dag flyver Iberia, Air Europa og LATAM dagligt mellem de to byer, mens Plus Ultra supplerer med tre ugentlige afgange. Sammen med Norwegians godkendelse til at flyve syv gange om ugen, har Iberia får tilladelse til 10 ugentlige frekvenser, mens Air Europa fastholder syv, og Plus Ultra får mulighed for at flyve fire gange om ugen.

I forvejen tilbyder Norwegian otte langdistanceruter fra Spanien fordelt på tre fra Madrid og fem fra Barcelona. Alle destinationerne på de spanske langdistanceruter er dog i USA. De spanske baser får i i løbet af nogle måneder en fjerde Boeing 787 Dreamliner stationeret, og det betyder blandt andet, at Norwegian kan åbne en rute mellem Madrid og Boston den 2. maj, og mellem Barcelona og Chicago den 7. juni.

Det spanske marked er vigtigt for Norwegian, idet hver fjerde passager – svarende til i alt ni millioner årligt – flyver til eller fra Spanien. I 2018 transporterede Norwegian en halv million passagerer mellem Spanien og USA.

 

Relaterede artikler:

Norwegian forbereder sig på indtog i Chile

Norwegian åbner rute til Brasilien

Norwegian vil flyve fra Argentina til Danmark