Norwegian Boeing 787-9 Dreamliner (Foto Norwegian | Commons Creative Attribution)

Norwegian hurtigst fra New York til London

Ekstra kraftige jetstrømme har den seneste uge sat en prestigefuld rekord under pres, og mandag blev den slået, da et passagerfly fra Norwegian blev det hidtil hurtigste mellem de to kosmopoler.

Ifølge den britiske avis The Telegraph satte en Boeing 787-9 Dreamliner, rutenummer DY7014, fra Norwegian ny hastighedsrekord for et almindeligt passagerfly mellem New York-JFK og London Gatwick med blot fem timer og 13 minutter. Det er tre minutter hurtigere end den gamle rekord, som blev sat af British Airways i januar 2015.

”Hvis det ikke havde været for varsler om turbulens ved en lavere flyvehøjde, kunne vi have klaret rejsen på endnu kortere tid”, siger flyets kaptajn Harold von Dam til den britiske avis Daily Mail.

Ankom knap en time for tidligt
Boeing 787-9 Dreamlineren fandt en jetstrøm, der bevægede sig med op til 202 miles i timen og gav flyet mulighed for at flyve med en topfart på 776 miles i timen. Flyet forlod New York klokken 11.44 lokal tid og ankom til London klokken 21.57 lokal tid, hvilket var næsten en time før beregnet. Flyet havde 284 personer ombord.

Piloter har i mange år anvendt jetstrømmene, der løber fra vest mod øst, for at spare tid og brændstof.

Concorden, der fløj hurtigere end lyden, er stadig det passagerfly, der har rejst fra New York til London på kortest tid og har krydset Atlanten på bare to timer, 52 minutter og 59 sekunder. Det blev taget ud af drift i 2003 efter en ulykke ved Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, hvor 113 mennesker omkom.

 

Relaterede artikler:

Norwegian opgiver første USA-ruter med 737 MAX

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian