Norwegian: Ingen garanti for Dreamliner til Bangkok

Norwegian planlægger, at selskabets nye rute fra København til Bangkok vil få spritnye Dreamliner-fly, men kan ikke garantere noget. På to af selskabets nuværende langruter fra CPH bruges gamle vikarfly.

Når Norwegian rute DY7209 den 30. oktober kl. 15.05 letter fra Københavns Lufthavn, sætter kursen mod Bangkok og dermed indvier selskabets nye langdistancerute, så vil passagerne med stor sandsynlighed sidde ombord på et af Norwegians nye Boeing 787 Dreamliner-fly. Det er i hvert fald planen, men selskabet vil ikke give nogen garanti.

”Det kommer til at kunne lade sig gøre, fordi vi en Dreamliner mere. Vi kan ikke give nogen garanti, men det er planlagt, at vi skal flyve med Boeing 787 Dreamliner på ruten,” understreger Norwegians danske kommunikations- og marketingchef, Johan Bisgaard Larsen.

16 år gammelt
Hvis planen holder, så vil passagererne få en langt bedre oplevelse end den Norwegian kan tilbyde på to ud af sine tre nuværende langdistanceruter fra Københavns Lufthavn. På den omkring otte timer lange tur til New York og på den omkring 11 timer lange flyvetur til Los Angeles må passagererne i dag tage til takke med et over 16 år gammelt Boeing 777-200 vikarfly fra det portugisiske selskab Euro Atlantic uden den samme niveau af inflight entertainment-muligheder, som på Dreamliner-flyene. Flyet har tjent Singapore Airlines i en lang årrække men har på det seneste også fløjet i Bangladesh og på Madagascar.

På visse afgange er flyet ovenikøbet erstattet af et 21 år gammelt Boeing 767-fly, der startede med at flyve for Aeroflot og siden har været omkring selskaber i både Nordamerika, Sydamerika og Europa.

Kun på selskabets rute til Fort Lauderdale kan de rejsende fra CPH få den særlige ”Dreamliner-oplevelse”, som selskabet fremhæver på sin hjemmeside.

Norwegian har i dag i alt syv Boeing 787 Dreamliner-fly beskæftiget på selskabets langruter fra Oslo, Stockholm, København, Bergen og London Gatwick til en række destinationer i USA samt på langruter fra Oslo og Stockholm til Bangkok i Asien.