EuroAtlantic Boeing 777-200 med plads til 323 passagerer.

Norwegian-kaos fortsætter med reservefly

Mens et Dreamliner-fly stadig står parkeret i en hangar, flyver euroAtlantic for Norwegian. Mandag blev over 250 passagerer næsten 18 timer forsinket fra Oslo til Bangkok.

I fredags måtte en repræsentant fra Boeing Commercial Aircraft på et pressemøde i Oslo erkende, at Dreamliner-flyene i langt de fleste tilfælde var årsag til de mange forsinkelser på det Norwegians langdistanceruter.

Men det er sværere at placere skyld hos Boeing for den forsinkelse, der opstod på gårsdagens flyafgang fra Oslo til Bangkok. Et Boeing 777-200 fly fra det portugisiske flyselskab euroAtlantic Airways har siden sidste mandag været indlejet hos Norwegian til at gennemføre de flyvninger, som det parkerede Dreamliner-fly EI-LNA skulle have fløjet.

I går svigtede også reserveflyet. Der skulle have været planmæssig afgang kl. 14.20 fra Oslo, men flyet kom første afsted kl. 19.45 med næsten 18 timers forsinkelse på grund af mangel på crew samt en teknisk fejl på flyet. Dermed blev flere end 250 passagerer endnu engang forsinket med Norwegian Long Haul.

Hændelsen synes at bekræfte, at det ikke alene er Dreamliner-flyene, det er galt med. En operation med tre langdistancefly på et tætpakket ruteprogram vil uundgåeligt skabe udfordringer, når teknikken svigter. Det gør den jævnligt hos alle flyselskaber, men med en tilpas stor flåde og let adgang til at kunne omdisponere fly på de respektive ruter, vil det sjældent betyde større forsinkelser.

Norwegian langdistanceflyvninger fra Skandinavien den 27. januar

Flight Strækning Planlagt Ny tid Forsinkelse
DY7041 København-Fort Lauderdale 15.15 16.10 00:55
DY7201 Oslo-Bangkok 14.20 08.00 17:40
DY7005 Stockholm-New York 17.35 18.05 00:30

Kilde: Amadeus

Forsinkelsen fra København til Fort Lauderdale blev oplyst som “non-scheduled maintenance“, mens den massive Bangkok-forsinkelse står indrapporteret som“cabin crew shortage“, “aircraft defects“ og til sidst “delay catering“. Forsinkelsen fra Stockholm til New York er blevet registreret som “scheduled maintenance“.

Tirsdagens passagerer fra Bangkok til Oslo kan allerede nu belave sig på en kraftig forsinkelse. EuroAtlantic-flyet, der var planlagt til at afgå fra Bangkok kl. 09.00 om morgenen, er nu forsinket til kl. 02.25 natten til onsdag lokal tid. Fra Fort Lauderdale til Oslo samt fra New York til Stockholm er der allerede oplyst en forsinkelse ved begge afgange på minimum en time.

Dermed ser Norwegians langdistancemareridt ud til at fortsætte – med og uden Dreamliners.