Norwegian klar med højhastigheds-WiFi

Norwegian er begyndt at installere højhastigheds-WiFi på Boeing 737-flyene. Fremover kan kunderne få hurtigt internet mod betaling på de europæiske ruter.

Et velfungerende WiFi-system ombord på flyene er blevet et konkurrenceparameter blandt verdens flyselskaber, og kunderne stiller i stigende grad krav om at kunne bruge deres smartphones og andre mobile enheder til både kommunikation og streaming af film, serier og musik, mens de flyver.

Norwegian var en af pionererne på WiFi-området, da selskabet i 2011 begyndte at tilbyde gratis WiFi på selskabets europæiske ruter, og nu er Norwegian klar med en større opgradering af WiFi-systemet på de europæiske flyvninger.

Højhastighed mod betaling
Fremover vil Norwegian derfor også kunne tilbyde højhastigheds-WiFi på de korte ruter, hvor selskabets kunder får mulighed for at streame musik, film og TV-serier på deres mobile enheder. Hvis man vil have adgang til de hurtigste forbindelser ombord, bliver det dog fremover mod betaling, og dermed gør Norwegian nu også WiFi til en indtægtskilde for selskabet.

Norwegian installerer løbende højhastigheds-WiFi på sin flåde af Boeing 737-800-fly, og næsten alle flyene i selskabets europæiske netværk vil tilbyde den opgraderede WiFi-tjeneste allerede fra slutningen af februar.

”Vi arbejder hele tiden med at forbedre kundeoplevelsen og er stolte over at kunne tilbyde højhastigheds-WiFi på europæiske ruter. Vi ved, hvor vigtigt det er for vores passagerer at være på nettet, og vi tror, at dette vil blive godt modtaget,” siger kommerciel direktør i Norwegian, Helga Bollmann Leknes.

Tre WiFi-valg
Passagererne på de europæiske ruter vil fremover få valget mellem tre WiFi-pakker:

– ”Surf” er gratis-versionen og gør det muligt at surfe på nettet, sende tekstbeskeder og e-mails.

– ”Social+Surf” er højhastigheds-WiFi, som gør det muligt at surfe hurtigere på nettet og gør det muligt at bruge sociale medier. Prisen for denne pakke er i en prøveperiode sat til fem euro per enhed.

– ”Stream+Surf” er højhastigheds-WiFi som i tillæg til at surfe og opdatere sig på sociale medier også gør det muligt at streame musik, film og TV-serier. Prisen for denne pakke er 12 euro per enhed i prøveperioden.

I hælene på SAS
Med introduktionen af højhastigheds WiFi på de europæiske ruter følger Norwegian i hælene på SAS, som sidste år begyndte at udrulle højhastigheds WiFi på sin flåde af mellemdistancefly. Hos SAS er højhastigheds-WiFi gratis for rejsende på SAS Plus samt for EuroBonus Diamond- og Guld-medlemmer, mens det for passagerer på SAS Go koster 4,90 euro at få adgang til WiFi.

I januar i år meddelte Norwegian, at selskabet også er begyndt at installere WiFi på sine langdistancefly og dermed fremover også vil kunne tilbyde gratis WiFi på de interkontinentale flyvninger.

 

Relaterede artikler:

Norwegian lancerer gratis WiFi på langruter

SAS ruller WiFi ud på Europa-ruter

Finnair lancerer WiFi på Europa-ruter