Norwegian Dreamliner-fly i London Gatwick Airport (Arkivfoto: Gatwick/PR)

Norwegian bliver leverandør til den britiske stat

Den seneste udvikling for Norwegian i Storbritannien har sikret en aftale om leverance af flybilletter til omkring 300.000 statsansatte.

Lavprisflyselskabet Norwegian er blevet indlemmet i den britiske stats ”Crown Air Programme”, der også har EasyJet og British Airways på listen over foretrukne flyselskaber til statens forretningsrejser. Det skriver det britiske medie City A.M.

Aftalen betyder, at 300.000 statsansatte vil kunne rejse til rabatterede priser på alle Norwegians flyvninger fra London, Edinburgh, Birmingham og Manchester i løbet af de kommende to år, hvor aftalen er gældende. Formålet er at holde statens budget for internationale tjenesterejser på et så lavt niveau som muligt.

”Norwegian er et af de luftfartsselskaber i Storbritannien, der har billige flyrejser til Europa og USA, og vi er glade for at tilbyde vores konkurrencedygtige priser til den britiske stat. Denne nye aftale vil bidrage til, at Crown Air Programmet kan spare på rejseomkostningerne samtidig med, at de får rejser af høj kvalitet med Norwegian. Vi ser frem til at tage hul på dette nye samarbejde, mens vi fortsætter vores  fremgang i Storbritannien”, siger Dominic Tucker, der er salgschef for Norwegian Air i Storbritannien.

Nye USA-ruter fra fem byer
Sidste år lancerede Norwegian flere end ti nye ruter, og til sommer kommer ti nye non-stop transatlantiske USA-ruter til. De vil blive betjent af den nye og mere brændstofeffektive flytype Boeing 737 MAX. Med flere ugentlige afgange vil Norwegian flyve fra Edinburgh, Belfast, Cork, Shannon og Dublin til tre mindre lufthavne på USA’s østkyst. Det drejer sig her om Stewart International Lufthavnen i delstaten New York, T.F. Green Lufthavnen ved Providence, Rhode Island og Bradley International Lufthavnen i Connecticut.

Fra disse tre lufthavne er det nemt at komme til henholdsvis New York City, Boston (Massachusetts) og New England som helhed. Desuden er afgifterne for at lande i de små lufthavne betydeligt lavere end i deres større og mere kendte ”nabo-lufthavne”, hvilket betyder, at Norwegian kan tilbyde deres flybilletter til lavere priser.

Statsaftale i Danmark
I Danmark er Norwegian også kommet indenfor i varmen hos staten og kommunerne. I den nuværende rammeaftale under SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice, red.), der løber fra 2015 til og med 2018, er fire langdistanceruter med Norwegian fra Københavns Lufthavn inkluderet.

Ligeledes har Norwegian gennem en årrække været leverandør af flyrejser til stat og offentlige virksomheder i Norge og Sverige.

 

Relaterede artikler:

​Staten blåstempler Norwegians langruter

Få SAS-langruter med i ny rammeaftale

Flyrejser for 800 mio. i udbud