Norwegian Boeing 737-800 (Foto: Norwegian)

Norwegian lukker seks baser

Som et led i spareprogrammet #Focus2019 vil Norwegian lukke seks baser i Spanien, Italien og USA.

I november sidste år igangsatte Norwegian en omfattende spareplan, der har til hensigt at minimere selskabets omkostninger. Der er tidligere blevet meldt ud, at et af elementerne er reduktion i trafikprogrammet med færre frekvenser og ruter.

Efter at have set hele Boeing 737-operationen efter i sømmene har Norwegian besluttet at lukke seks baser, hvor der beskæftiges henholdsvis Boeing 737-800 og 737 MAX 8. Formålet med denne øvelse er at forbedre lønsomheden og reducere den kommercielle virkning af sæsonvariationer.

De berørte baser er Palma de Mallorca, Las Palmas (Gran Canaria) og Tenerife samt Rom-Fiumicino i Italien og Stewart og Providence i USA.

Norwegian oplyser, at man vil forsøge at gennemføre tilpasningerne, så færrest mulige af selskabets ansatte bliver påvirket af ændringerne, og det skal blandt andet ske ved omskoling til de større Boeing 787 Dreamliner-langdistancefly.

Vil forsøge at undgå fyringer
Det er planen, at nedlukningen af baserne skal ske fra april måned, og der vil gå det meste af 2019, før dette vil være tilendebragt.

Norwegians langdistancebase i Rom-Fiumicino vil ikke blive berørt af disse ændringer, men samtidig er der også taget beslutning om, at Norwegian ikke længere vil stationere Dreamliner-piloter i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale. Til gengæld opretholdes baserne for kabinebesætninger i de tre lufthavne, hvor der ikke længere skal baseres langdistancepiloter.

“Vi er taknemmelige for vores besætninger på de berørte baser og for deres hårde arbejde og engagement, og vores mål er at sikre, at så få kolleger som muligt bliver påvirket. Selskabet har imidlertid nået et punkt, hvor det skal foretage nødvendige justeringer af sin ruteportefølje for at forbedre bæredygtigheden og den økonomiske udvikling i dette meget konkurrenceprægede miljø. Beslutningen om rutevurderingen er nu blevet meddelt alle fagforeningerne, og vi har allerede startet dialogen,” udtaler Helga Bollmann Leknes, der er kommerciel koncerndirektør i Norwegian.

Det flyvende personale fra de berørte baser vil få tilbud om at blive overført til Norwegians Boeing 737-baser i Oslo, Stockholm og Madrid, eller til baserne på Dreamliner-ruterne fremgår det af en pressebriefing, der er blevet sendt til udvalgte medier.

 

Relaterede artikler:

Norwegian sætter sin lid til #Fokus2019

Finanshuse ser likviditetsrisiko hos Norwegian

Norwegian åbner base på Tenerife