Boeing 737-800 fra Norwegian.

Norwegian nyder godt af Spanien-boom

Danskerne søger mod de sikre feriedestinationer i Spanien i den kommende sommer. Det nyder blandt andet Norwegian godt af.

I sommeren 2010 var der mange danskere, der valgte Tyrkiet, Egypten og Tunesien som solsikre rejsemål med et attraktivt prisniveau og all-inclusive hoteller af høj standard. Sidenhen startede ved årsskiftet mellem 2010 og 2011 den såkaldte jasminrevolution, der også havde store konsekvenser for Egypten og landets turisme. Og i den kommende sommer er det terrorfrygt, der holder danske og øvrige europæere væk fra Egypten og Tunesien og i noget mindre grad Tyrkiet.

Det nyder flyselskaberne godt af, hvis de har et stort udbud af afgange til Spanien, som bliver sommerens turistmagnet. Hos Norwegian har man i den kommende sommer øget antallet af flyafgange fra København til henholdvis Barcelona, Madrid, Alicante, Málaga samt Palma de Mallorca.

“Vi ser tydeligt, at danskerne er rigtig rejselystne i år, og det er i den grad de traditionelle, solsikre destinationer, der trækker. Ser vi på vores middelhavsruter, oplever vi en markant stigning på godt 30 procent i antal bookinger i forhold sommeren sidste år. Vi har givet de danske passagerer endnu flere afgange at vælge i mellem til nogle af vores mest populære destinationer, og det er tydeligt, at rigtig mange danskere efterspørger Spaniens sol, strand og storbyliv,” siger Norwegians danske informationschef Daniel Kirchhoff til CHECK-IN.dk.

Øger med op til 5.000 sæder om ugen
Trafikvæksten til middelhavsdestinationerne hænger naturligt sammen med, at Norwegian har skruet op for antallet af frekvenser fra København til de spanske destinationer. Fra den 14. juni indsættes der tre ekstra ugentlige flyvninger mellem København og Barcelona, ligesom der fra den 1. august øges fra syv til 10 ugentlige afgange fra København til Madrid.

Fra juni måned sætter Norwegian også en ekstra ugentlig afgang ind på ruterne fra København til henholdsvis Málaga og Alicante, mens der fra 1. juni øges fra ni til 12 ugentlige afgange mellem København og Palma de Mallorca. Her skruer Norwegian yderligere op fra den 19. juni til den 13. august, hvor der vil blive 14 ugentlige flyvninger i hver retning mellem Københavns Lufthavn og den populære spanske ferieø.

Den ekstra kapacitet til Spanien svarer i højsæsonen til 5.000 ekstra flysæder om uger, der kommer til salg på de spanske ruter fra og til Københavns Lufthavn.

Relaterede artikler:

UM: Øget trussel mod tyrkiske turistmål

Star Tour: Færre rejsende til Tyrkiet

Norwegian åbner syvende base i Spanien

Norwegian vil flyve indenrigs i Spanien