(Foto: Ryanair)

Norwegian og Ryanair tæt på feeder-aftale

Norwegian er tæt på at indgå en aftale med Ryanair om, at det irske lavprisselskab skal feede passagerer ind til Norwegians langruter fra blandt andet CPH.

Norwegian og Ryanair er tæt på at indgå en aftale, som kan give Norwegians langdistanceruter et ordentligt boost. Det norske og det irske lavprisselskab er nemlig ved at forhandle en aftale på plads om, at Ryanair skal feede passagerer ind til Norwegians langruter.

Norwegians topchef, Bjørn Kjos, fortæller til nyhedsbureauet Bloomberg, at Ryanair skal feede passagerer ind til Norwegians langruter “fra alle hjørner af Europa“.

Kjos fortæller, at en aftale sandsynligvis er på plads om ganske kort tid.

Udmøntes i praksis
Norwegian flyver i dag langdistanceruter fra fem europæiske lufthavne. Det er Oslo Gardermoen, Stockholm Arlanda, London Gatwick, Bergen og København.

Københavns Lufthavn er den eneste af Norwegians fem europæiske langrute-lufthavne, som Ryanair flyver til i dag. Københavns Lufthavn kan derfor meget vel være det første sted, at det nye samarbejde udmøntes i praksis.

Ryanair har flere gange afvist selv at prøve kræfter med langdistanceflyvninger. Men det skal tilsyneladende ikke afholde selskabet fra at hjælpe dem, som rent faktisk prøver.

Det irske lavprisselskab har tidligere rakt en hånd ud mod British Airways og luftet tanker om, at Ryanair feedede passagerer ind til netværksselskabets langdistanceruter. Nu tyder meget på, at det i stedet bliver Norwegians langruter, der får gavn af Ryanairs vidt forgrenede europæiske rutenet til næsten 200 destinationer.