Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Norwegian overvejer igen at etablere base i Danmark

Norwegian og Flyvebranchens Personale Union (FPU) mødes i løbet af august til indledende drøftelser om en ny overenskomst, hvis Norwegian atter etablerer en base i Danmark.

Det er snart fire måneder siden, at Norwegian indgav konkursbegæring for sine tre danske bemandingsselskaber, hvormed 614 piloter og kabineansatte på den danske base i Københavns Lufthavn pludselig stod uden arbejde.

Konkursbegæringen i selskaberne Norwegian Pilot Services Denmark ApS, Norwegian Cabin Services Denmark ApS og  Norwegian Air Resources Denmark LH ApS var nødvendig, da det norske moderselskab ikke dengang havde midler til at understøtte aktiviteterne i de danske bemandingsselskaber.

Efter at Norwegian siden den 1. juli atter er begyndt at flyve fra danske lufthavne, har det været norsk personale, der har bemandet flyene, og Flyvebranchens Personale Union (FPU), der tidligere har organiseret Norwegians danske piloter og kabineansatte, henvendte sig allerede i juni til Norwegian for at få startet drøftelser om en mulig fremtidig danske base.

Proces for ny overenskomst
Nu er Norwegian tilsyneladende klar til at tage hul på dialogen, idet repræsentanter fra flyselskabet i løbet af august skal mødes med FPU for at starte forhandlingerne om en ny overenskomst, som skal dække de ansatte ved en dansk base, når og hvis det norske lavprisflyselskab beslutter sig for at vende tilbage. Det skriver FPU-mediet Luftfart.nu.

”Vi har aftalt at mødes med FPU i løbet af august for at diskutere en mulig proces for at begynde overenskomstforhandlinger, hvis en ny base skal etableres i Danmark på et tidspunkt,” siger Andreas Hjørnholm, kommunikationschef i Norwegian.

Selvom det endnu er usikkert, om Norwegian vender tilbage med en base, så glæder det FPU-næstformand Anders Mark Jensen, at dialogen kan starte op.

”Vi er meget glade for tilkendegivelsen fra Norwegian. Vi arbejder hårdt for, at der igen skal være en dansk base, så alle de konkursramte Norwegian-ansatte kan få deres arbejde tilbage. Når man tager Norwegians størrelse i Skandinavien i betragtning, er det klart, at der bør være en dansk base,” siger Anders Mark Jensen.

 

Relaterede artikler:

Norsk personale skal flyve danske Norwegian-ruter

Norwegian vender tilbage med 18 ruter fra Danmark

Konkurs i tre danske Norwegian-selskaber