Boeing 737 MAX (Foto: Boeing)

Norwegian på pengejagt

Norwegian lægger an til at udstede virksomhedsobligationer for et større milliardbeløb til at finansiere flyindkøb og vækst.

Det norske lavprisselskab Norwegian er gået i gang med at undersøge interessen blandt investorer for udstedelse af virksomhedsobligationer i selskabet. For når man har bestilt mere end 200 mellemdistancefly og løbende bestiller eller leaser nye langdistancefly samt har store ambitioner om at vokse og flyve på kryds og tværs af hele Europa, så er det med at benytte sig af alle de finansieringskilder, der måtte være.

Derfor har selskabets finansdirektør, Frode Foss, indledt et roadshow rundt i Norden for at tale med potentielle investorer og tage temperaturen på interessen for udstedelse af virksomhedsobligationer.

”Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi er i markedet,” siger Frode Foss til CHECK-IN.dk om den turné, som han indledte tirsdag.

Steget i popularitet
Sonderingen giver god mening hvis man spørger en luftfartsanalytiker.

”Med så stort et investeringsprogram giver det bestemt mening at sprede finansieringen på både bankgæld, virksomhedsobligationer og naturligvis leasing. Med de aktuelt positive og optimistiske finansmarkeder er tidspunktet for en obligationsudstedelse veltimet,” siger senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, der følger luftfartsbranchen tæt.

”Herhjemme er virksomhedsobligationer steget i popularitet efter at bankerne satte sig hårdt på nogle virksomheder i forbindelse med finanskrisen.Og SAS har igennem lang tid haft virksomhedsobligationer, og ad den vej fremskaffet midler til investeringer,” påpeger Jacob Pedersen.

Han peger på, at virksomhedsobligationer har flere fordele. For det første har de en lang løbetid og det giver selskabet en god planlægningshorisont. Det er slet ikke som en kassekredit i banken, der potentielt skal genforhandles hvert år. For det andet er der ingen lånebetingelser og for det tredje kan renten på en virksomhedsobligation være lavere end renten på et banklån.

Frode Foss vil ikke ud med hvor mange penge Norwegian kalkulerer med at få ind, hvis man vælger at gennemføre en udstedelse af virksomhedsobligationer.