En Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Norwegian reducerer på uåbnet Canada-rute

På søndag åbner Norwegian sin første rute til Canada, men lavprisflyselskabet har allerede måtte skrue ned på antallet af afgange som følge af MAX-flyenes grounding.

Norwegian har foretaget en række ændringer i sit sommertrafikprogram, efter Boeing 737 MAX-flyene er blevet sat på jorden efter ulykken i Etiopien.

Flåden er således blevet reduceret – i hvert fald midlertidigt – hvilket har fået indflydelse på Norwegians første rute til Canada, som åbner på søndag den 31. marts.

I en pressemeddelelse oplyser Norwegian til sine kunder, at der bliver et færre antal afgange på den nye rute mellem Dublin International Airport og Hamiltom International Airport end først planlagt. Norwegian reducerer fra fast daglig afgang til fire ugentlige afgange – på mandage, onsdage, fredage og søndage.

Der bliver afgang klokken 14.40 fra Dublin med ankomst klokken 17.25 i Hamilton. Returflyvningen begynder klokken 19.45, og flyet lander klokken 07.30 i Dublin den følgende dag.

Boeing 737-800 erstatter MAX-fly
Den nye rute fra Irlands hovedstad og til Hamilton, der ligger 85 kilometer sydvest for Toronto i provinsen Ontario, skulle oprindeligt være betjent med en Boeing 737 MAX 8. Men da flytypen imidlertid er groundet, har Norwegian i stedet indsat en Boeing 737-800. Flytypen er ETOPS-certificeret (Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards, red.), hvilket gør den i stand til at flyve en længere direkte rute over vand.

Norwegians kommende rute mellem Dublin og Hamilton betjenes i sommertrafikprogrammet fra den 31. marts til den 13. september. Indtil videre vil Boeing 737-800-flyet operere på ruten frem til den 29. april, oplyser Routes Online. Hvilken flytype, der herefter vil betjene den 5.300 kilometer lange rute, er endnu uvist.

I foråret 2018 fik Norwegian den endelige tilladelse til at åbne kommercielle ruter til Canada, men lavprisflyselskabet nåede ikke at komme i luften i løbet af sommeren som ellers planlagt.

Første europæiske Hamilton-rute
Norwegian kan se frem til en vis konkurrence på markedet til Toronto-området. I forvejen flyver Aer Lingus, Air Canada, Air Transat og Ethiopian Airlines fra Dublin til Toronto med større langdistancefly. Norwegians rute til Hamilton International Airport bliver den første europæiske rute til lufthavnen.

I 2018 håndterede Hamilton-lufthavnen 725.630 passagerer, hvilket var en stigning på 21 procent i forhold til året før.

Som følge af de groundede MAX-fly har Norwegian også foretaget midlertidige ændringer på sine ruter til destinationer på den amerikanske østkyst. En Boeing 787-9 Dreamliner er indsat til at operere dagligt fra Dublin International Airport og til Stewart International Airport ved New York. Forbindelsen kombinerer ruterne fra Dublin og til New York og Providence, og bustransport er arrangeret til passagerer til sidstnævnte destination.

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner første rute til Canada

Norwegian på vej til Canada

Norwegians MAX-fly i 10 forskellige lufthavne