Boeing 737-800-fly fra Norwegian i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Norwegian sætter gang i syv nye ruter fra Danmark

I denne uge påbegynder Norwegian flyvningerne på en række nye ruter, som vil gøre det muligt at rejse fra to danske lufthavne til syv forskellige destinationer i udlandet i løbet af sommeren.

Sommeren står for alvor for døren, og flyselskaberne er klar til at kapitalisere på, at der både er efterspørgsel på rejser, og ferietiden snart indtræffer for en hel del af danskerne således, at de også rent praktisk har mulighed for at flyve til udlandet.

Det gælder også for Norwegian, der i den igangværende uge vil beflyve syv nye destinationer fra lufthavnene i henholdsvis København og Aalborg. Det er i tillæg til de andre afgange, hvor det norske flyselskab blandt andet flyver mellem Billund og Oslo op til 11 gange om ugen i højsæsonen.

Norwegian oplyser, at de nye ruter vil betyde, at man samlet set øger kapaciteten i den danske hovedstadslufthavn med omkring 450.000 sæder i årets sommertrafikprogram, ligesom man åbner en rute fra Aalborg til Barcelona, hvor flyselskabet i år atter har etableret en sæsonbase efter, at denne har været lukket ned i løbet af COVID-19-pandemien.

En del ruteåbninger de næste dage
Dags dato vil Norwegian sætte gang i to ruter med hver to ugentlige afgange, hvor der flyves mellem lufthavnen i København og den italienske Bologna Guglielmo Marconi Airport torsdage og søndage samt Porto International Airport i Portugal om fredagen og søndagen.

Ruteåbningerne fortsætter fredag i denne uge. Hvor det norske flyselskab første gang flyver fra CPH til Bordeaux–Mérignac Airport på en rute, der efterfølgende vil blive betjent mandage til fredage, men dog kun i højsæsonen, oplyses det.

Fremover vil passagerer på mandage, fredage og søndage desuden kunne benytte en ny rute fra København til Manchester Airport, mens der den 23. juni ligeledes åbnes en Norwegian-rute fra den danske hovedstadslufthavn til Falcone Borsellino Airport ved Palermo. Denne vil blive betjent to gange ugentligt med flyvninger om mandagen og fredagen.

De to flyvninger om ugen på ruten mellem Aalborg Lufthavn og Barcelona El Prat International Airport sættes i gang den 24. juni, hvorefter at Norwegian vil beflyve den spanske storby med rejsende fra Aalborg onsdage og lørdage.

Det er samme dag, hvor selskabet påbegynder driften på ruten fra Københavns Lufthavn til Naples-Capodichino International Airport, der betjener Napoli. Her vil flyvninger også finde sted om onsdagen og lørdagen.

67 danske ruter i sommertrafikprogrammet
Tidligere på måneden har Norwegian sat gang i flyvninger mellem Københavns Lufthavn og både Madrid–Barajas Airport samt Pula Airport i Kroatien. Begge ruter har to ugentlige afgange, der finder sted henholdsvis torsdage og søndage samt onsdage og lørdag.

Magnus Maursund, der er kommerciel direktør hos det norske flyselskab, er tilfreds med, at man oplever en interesse på flyvningerne fra kunder i Danmark.

”Vi er glade for at kunne byde passagererne velkommen om bord på vores fly til de nye, spændende destinationer.”

”Efterspørgslen fra de danske rejsende har været meget tilfredsstillende, og det er tydeligt at se, at mange danskere har set frem til at rejse sydpå til sommer. Med 67 danske sommerruter glæder vi os til at tage imod en masse ferierejsende.”

Det er tidligere kommet frem, at selskabet i vintertrafikprogrammet blandt andet vil flyve fra Aalborg til Tenerife samt overvejer at genoptage flyvningerne mellem København og Dubai.


Relaterede artikler:

Norwegian genåbner Mallorca-base i 2024

Norwegian-topchef: Vil gerne flyve mere sydpå

Norwegian: Udsigt til stærkeste sommer nogensinde