Norwegian sætter sig på bemandingsselskab

Norwegian har besluttet at købe sig ind i det norske bemandingsselskab, som mere end 1.000 af flyselskabets piloter og stewardesser er ansat i.

Norwegian har besluttet at købe 50 procent af det norske bemandingsselskab OSM Aviation, som mange af Norwegians piloter og kabineansatte i dag er ansat igennem.

Gennem OSM Aviation vil Norwegian sikre lokal ekspertise og tilstedeværelse, når selskabet vokser i nye markeder. OSM Aviation beskæftiger i dag mere end 1000 besætningsmedlemmer for Norwegian i Sverige, Finland, England, Spanien og USA. OSM Aviation tilbyder rekruttering, oplæring, bemanding, og ombordtjenester til flere andre internationale kunder.

”Ved at forene kræfterne bliver OSM Aviation et af verdens førende selskaber inden for beskæftigelse, oplæring og opfølgning af piloter og kabinepersonale i global luftfart. I mere end to år har vi haft et godt og professionelt samarbejde med OSM Aviation. Vores personale, som er ansat i OSM, giver selskabet store roser. Sammen skal vi nu opbygge en stærkere og mere konkurrencedygtig virksomhed for videre ekspansion i nye markeder,” siger Krister Arnio, administrerende direktør i Norwegian-datterselskabet Norwegian Air Ressources Holding (NARH).

I tråd med fusionsregler
Det nye partnerskab dannes ved, at NARH får ejerskab i OSM Aviation med 50 procent af aktierne. OSM Aviation vil samtidig få 49 procent ejerskab i Norwegians datterselskaber i Spanien, Finland og England, mens Norwegian gennem NARH beholder majoriteten. Lukningen af aftalen er underlagt EU-kommisionens godkendelse i tråd med EU’s fusionsregler. Transaktionen forventes at være afsluttet ved udgangen af første kvartal 2016.

Det nye samarbejde får ingen betydning for ansættelsesforholdene for piloter og kabineansatte i Norwegian eller i OSM Aviation.