(Foto: Norwegian | PR)

Norwegian søger konkursbeskyttelse i Irland

Norwegian har søgt kreditorbeskyttelse under den irske Examinership-ordning for datterselskaberne Norwegian Air International og Arctic Aviation Assests. En løsning skal være på plads i løbet af få måneder.

Norwegian har taget endnu et skridt i selskabets overlevelseskamp. I stedet for at søge om rekonstruktion i Norge, har selskabet besluttet at ansøge om kreditorbeskyttelse under den irske Examinership-ordning, hvor en domstol inden 100 dage skal forsøge at få en aftale på plads med kreditorerne.

Det er det irske driftsselskab Norwegian Air International Limited (NAI) samt det helejede selskab Arctic Aviation Assets DAC (AAS), der skal rekonstrueres under den irske lovgivning. I og med at Norwegian Air Shuttle ASA i Norge er en nærtstående part til de to irske selskaber, vil det norske moderselskab også kunne nyde godt af kreditorbeskyttelsen.

Arctic Aviation Assets er det selskab i Norwegian-koncernen, som via en række irske datterselskaber ejer flyene.

“Norwegian har truffet denne beslutning i interessenternes interesse. Norwegian vil fortsætte med at drive sit rutenetværk, og både obligationer og aktier vil handles som normalt på Oslo Børs. Norwegian Reward fortsætter som normalt med at hæve og optjene Cash-Points for sine medlemmer,” hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Skal finde løsninger med kreditorerne
Norwegian skriver samtidig, at det er hensigten at beskytte så mange job som muligt, og at målet er at reducere gælden, tilpasse flådestørrelsen til den fremtidig drift og sikre ny kapital til selskabet.

“Vi har truffet beslutningen om at ansøge om beskyttelse til reorganisering i henhold til irsk lov for at sikre Norwegians fremtid, så den kommer vores medarbejdere, kunder og investorer til gode. Vores mål er at finde løsninger i samarbejde med vores interessenter, der gør det muligt for os at komme igennem dette som et økonomisk stærkere og mere robust flyselskab,” udtaler Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Ifølge Norwegian kan processen tage op til fem måneder, men i henhold til den irske Examinership-lovgivning er der en fast periode på 70 dage – der kan forlænges til 100 dage – hvor der skal kunne tilvejebringes en aftale med mindst en gruppe af kreditorer i selskabet. Norwegian understreger samtidig, at selskabet vurderer at have tilstrækkelig likviditet til at kunne gennemføre rekonstruktionsprocessen.

Handelen med Norwegian-aktierne på Oslo Børs blev suspenderet onsdag kl. 13.40, og handelen kom ikke i gang før børsens lukketid. Da handelen blev afbrudt, var kursen stigende efter at have ramt det absolutte lavpunkt på 0,43 norske kroner kl. 11.15.

 

Relaterede artikler:

Norwegian fortsætter billetsalg på dansk rute

Norwegian lukker samtlige danske ruter

Norwegian: Betydelig risiko for konkurs