Kabinebesætning på Norwegian-fly. (Foto: Bo Mathiesen)

Norwegian søger piloter og stewardesser i Argentina

Norwegian søger personale til sine argentinske baser, mens Eurowings søger 600 piloter og stewardesser samt forbedrer vilkårene for det eksisterende personale.

Hvis man som pilot eller stewardesse er træt af det danske og nordeuropæiske vejr, så er der nu mulighed for at få arbejde under fremmede himmelstrøg – hvis man kan acceptere de lokale løn- og arbejdsvilkår.

Norwegian søger nemlig efter 300 piloter og kabinebesætningsmedlemmer til opstarten af sine argentiske operationer. Personalet skal stationeres på to lufthavne i Buenos Aires samt i lufthavnene i Cordoba og Mendoza.

14 europæiske destinationer
Datterselskabet Norwegian Air Argentina forventer at gå i luften i slutningen af 2017 eller starten af 2018.

Selskabet har søgt om tilladelse til at operere på 63 internationale ruter fra den argentinske hovedstad Buenos Aires. Heriblandt er der ansøgt om 14 ruter til europæiske destinationer, og blandt disse er Barcelona, Istanbul, København, London, Málaga, Madrid, Milano, Moskva, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Zürich.

Udover ruterne til Europa, har Norwegian også ansøgt om tilladelse til at flyve på en række regionale ruter til destinationer i Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay samt Venezuela. Herudover er der også søgt om rutetilladelser til Caribien, USA, Sydafrika og Australien.

Fra Buenos Aires er der søgt om 34 indenrigsruter og 63 internationale ruter. Córdoba i det centrale Argentina vil Norwegian flyve på 17 indenrigsruter samt 13 internationale ruter. Der er også søgt om muligheden for at flyve på tre internationale ruter fra Mendoza samt seks indenrigsruter, og fra Rosario ønsker man ligeledes at kunne flyve på en international rute samt tre indenrigsruter. Endelig er der søgt på fem indenrigsruter fra Salta samt yderligere 10 ruter fra andre lokationer i Argentina. Samlet har Norwegian Air Argentina søgt om tilladelser til 155 ruter.

Tilbudt permanente kontrakter
Lufthansas datterselskab Eurowings er også på jagt efter nye piloter og kabinepersonale. Ikke i Sydamerika, men på Eurowings’ tyske hjemmebane. Selskabet søger 200 piloter og 400 besætningsmedlemmer til at bemande 20 Airbus A320-fly, som er på vej ind i Eurowings-flåden.

Eurowings har fuld fart på ekspansionen i disse år og har derfor brug for at holde på sit eksisterende personale. Derfor har Eurowings-ledelsen besluttet at alle piloter og stewardesser på midlertidige tidsbegrænsede kontrakter vil få tilbudt permanente ansættelseskontrakter.

Lufthansa Gruppen arbejder sammen med den tyske regering lige nu på at rekonstruere airberlin. Hvis det lykkedes og fører til, at Lufthansa Gruppen overtager dele af airberlin, så vil en stor del af airberlin-aktiviteterne sandsynligvis blive indlemmet i netop Eurowings.

 

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner booking af Argentina-flyvninger

Norwegian-bestyrelse godkender Argentina-projekt

Norwegian: 70 fly i Argentina

Norwegian ansøger om 63 internationale ruter

Eurowings fortsætter storoffensiv

Eurowings åbner 32 nye ruter fra München Lufthavn

Lufthansa-gruppen vil ansætte 4.000 i 2016