Norwegian starter langdistance-flyvninger fra CPH

I morgen præsenterer Norwegian sine planer for langdistanceflyvninger fra København. Første rute vurderes at gå til Florida.

På et pressemøde i morgen torsdag i Københavns Lufthavn vil Norwegians topchef, Bjørn Kjos, løfte sløret for at Norwegiantil vinter vil begynde at flyve langdistance-flyvning fra Københavns Lufthavn.

Norwegian skriver ikke i indkaldelsen til pressemødet, at det konkret vil handle om lancering af nye ruter fra København, kun at emnet er Norwegians langdistancesatsning generelt. Men CHECK-IN.dk erfarer, at Bjørn Kjos i morgen vil præsentere mindst en oversøisk destination fra København.

CHECK-IN.dk erfarer også, at den destination skal findes i staten Florida i USA.

Dermed er det definitivt, at København også bliver en del af den storstillede satsning på langdistanceflyvninger til lavpris, som Norwegian går i luften med den 30. maj i år. I første omgang med flyvninger fra Oslo og Stockholm til Bangkok og New York. Tidligere har Norwegian sagt, at København naturligvis kom med på vognen på et tidspunkt. Men i morgen løftes sløret for helt konkret hvor det er turen vil gå hen.

Norwegians premiereflyvninger bliver med to ældre Airbus A340-fly og ikke de spritnye og supermoderne Boeing 787 Dreamliner-fly, som det ellers var planen. På grund af det verdensomspændende flyveforbud for denne flytype er Norwegians to første Dreamlinere nemlig forsinket.

Men hvis Boeing får flyet i luften igen i løbet af i år, er det ikke usandsynligt, at de nye ruter fra København bliver med Dreamliner-fly.