Et Norwegian Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Norwegian til Alicante fra Aalborg og Billund

Lufthavnene i Aalborg og Billund har fået en tidlig julegave af Norwegian. Fra begyndelsen af april måned næste år vil det norske lavprisflyselskab flyve to gange ugentligt til Alicante fra begge jyske lufthavne.

Etableringen af Norwegians nye base i Alicante i Spanien kaster en lang række nye ruter af sig til op imod 20 destinationer i Skandinavien. Blandt disse er de jyske lufthavne i Aalborg og Billund.

Billund Lufthavn lægger ud den 3. april 2013med to ugentlige afgange til Alicantepå onsdage og lørdage. Dermedvil Billund Lufthavn have to Norwegian-ruter til spanske destinationer. I sommerhalvåret bliver det Alicante, der er destinationen, mens det er Las Palmas på Gran Canaria, der bliver betjent i vinterhalvåret fra Billund.

“Jeg er meget tilfreds med, at vi kan udvide vores rutetilbud i Billund. Vores engagement i Billund Lufthavn bliver nu underbygget, og vi ser frem til, at vi kan tilbyde vore jyske passagerer flyvninger til Alicante i vores nye fly med gratis wifi,“ siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Fire spanske destinationer
Selvom Billund Lufthavn i dag er større end Aalborg Lufthavn, er det den nordjyske lufthavn, der har fået bedst fat i Norwegian på det jyske marked.
Udover indenrigsruten til København, der betjenes med seks daglige afgange, flyver Norwegian også fra Aalborg til de spanske destinationer Las Palmas (Gran Canaria), Málaga og Palma de Mallorca.

Med den nye Alicante-rute, der indledes den 4. april, vil Aalborg Lufthavn komme op på fire spanske Norwegian-ruter. Sammen med ruter til London, Berlin (lukker ved udgangen af marts måned) samt den kommende rute til Oslo har det norske lavprisflyselskab i dag knapt 40 procent af de samlede ruteflyvningerfra Aalborg Lufthavn og dermed den største operatør.

“Vi ser Aalborg Lufthavn som en meget vigtig del af vores operation i Danmark. Vi har lagt mange ruter fra Aalborg, fordi vi ser et stort potentiale i regionen. Med den nye rute til Alicante giver vi nordjyderne endu flere muligheder for at nyde de mange dejlige rejsemål, som Spanien tilbyder,“ siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Fra Aalborg Lufthavn vil der være to ugentlige afgange til Alicante på henholdsvis torsdage og lørdage. Både i Billund og Aalborg begynder billetpriserne ved 399 kroner for en enkeltbillet.