Norwegian-vækst under fjerne himmelstrøg

Norwegian henter især februar måneds passagervækst i Spanien og Caribien samt på langruterne.

I februar fløj næsten 1,9 mio. passagerer med Norwegian. Det er en fremgang på 15 procent i forhold til samme måned sidste år. Og årsagen til væksten skal primært findes langt væk fra selskabets norske hjemland.

Det er nemlig selskabets spanske indenrigsruter og de ruter mellem Caribien og den amerikanske østkyst, som selskabet startede på i december sidste år, der driver væksten sammen med langruteflyvningerne med Boeing 787 Dreamliner fra Europa til USA og Thailand.

”Vi er meget tilfredse med, at stadig flere vælger Norwegian, hvad enten de skal på forretningsrejse eller ferie. Meget af væksten kommer internationalt, særligt på de interkontinentale ruter. Derudover ser vi en god udvikling på indenrigsruterne i Spanien og på ruterne mellem de fransk-caribiske øer og den amerikanske østkyst. I Norden er efterspørgslen stabilt god,” siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

Belægningen var på 85,6 procent. En fremgang på 0,8 procentpoint. Den totale trafikvækst (RPK) steg med 20 procent, mens kapaciteten (ASK) steg med 19 procent.

Første ruter mellem Frankrig og USA
Norwegian lancerede i februar nye ruter mellem Paris (CDG) og de amerikanske byer New York, Fort Lauderdale og Los Angeles. Det er selskabets første ruter mellem Frankrig og USA og er allerede blevet godt modtaget. Ruterne starter til juli.

Norwegians første af i alt 30 af den nye og noget større 787-9 Dreamliner blev indfaset i flåden i den forgangne måned. I alt fire fly af denne type leveres direkte fra Boeing-fabrikken i år. En af i alt 17 nye Boeing i 2016 kom også ind i flåden i februar. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa.