Norwegians nuværende hovedkontor, "Diamanten".

Norwegian vil bygge nyt hovedkontor

Norwegian er langt fremme med planerne om at bygge et helt nyt hovedkontor i Oslo, hvor bygningen får egen metro-station.

Det norske lavprisflyselskab har ikke alene vækstambitioner i luften. Selskabet er langt fremme med planerne om at opføre et stort kontorbyggeri, der i fremtiden skal huse selskabets hovedkontor i Oslo, skriver det norske medie Budstikka.

Norwegian bor i dag i Fornebu-området i Bærum Kommune i den kontorbygning, der går under navnet “Diamanten” og som husede flyselskabet Braathens SAFE fra slutningen af 1985 og mange år frem. I dag danner bygningen rammerne om Norwegians hovedkontor, hvor 500 ansatte til daglig har sin gang, men selskabet er begyndt at mangle plads.

Derfor købte koncernchef Bjørn Kjos og bestyrelsesformand Bjørn H. Kise i slutningen af 2012 gennem deres fælles investeringsselskab HBK Invest nabogrunden til Diamanten. Det er en grund på 3.000 kvadratmeter, og her er det planen at opføre et nyt hovedkontor med mindst fem etager samt to kælderetager.

Egen metro-station
Bjørn Kjos har ry for at tænke stort, når han sætter ting i gang. Det er også tilfældet for det nye hovedkontor, der ventes at få egen metrostation. Det er nemlig planen, at der opføres en metro-station lige under Norwegians hovedkvarter. Ved den såkaldte udgang Nord på den nye Arena-station, der er en af seks nye stationer på Fornebubanen, skal der blot etableres en søjle med elevator, så det vil være muligt at køre direkte op til hovedkontoret.

Fornebubanen planlægger at kunne tilbyde otte afgange i timen til og fra stationen, der ventes at blive brugt af 6.000 mennesker hver dag.

Planerne for nybygningen er endnu ikke klar til at blive realiseret, selvom Norwegian gerne vil i gang. I august 2014 fik lokalpolitikerne i Bærum Kommune præsenteret Norwegians udvidelsesplaner og har taget godt imod dem. Men de nærmeste naboer er skeptiske og protesterer mod planerne, da de frygter støj samt at børnenes legeplads forsvinder.

 

Relaterede artikler:

Velkommen til British Airways-byen

Jet Time flytter hovedkontoret

Sun-Air investerer i nyt hovedkontor

SAS forlader sit hus