Norwegian vil tage imod betaling i kryptovaluta

Kjos-familiens kryptobørs-selskab NBX er klar med løsning til betaling i kryptovaluta hos Norwegian. Løsningen vil måske gå i luften allerede til foråret.

Norwegian vil måske allerede til foråret være klar til at acceptere digitale valutaer – såkaldt kryptovaluta – som betaling for flyrejser.

Det fremgår af et interview med Stig Kjos-Mathisen, administrerende direktør i kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX), i det norske finansmedie DN. Stig Kjos-Mathisen er svigersøn til Norwegians stifter og tidligere koncernchef Bjørn Kjos, og NBX ejes af Kjos-familien.

NBX har afsluttet udviklingen af ​​den infrastruktur, der er nødvendig for at kunderne kan booke flybilletter og betale med kryptovaluta.

”Alt er klar til at begynde fra vores side,” siger Stig Kjos-Mathisen, som forventer, at NBX og Norwegian vil rulle funktionen ud i år, sandsynligvis allerede i foråret. Det er dog stadig uklart, om flyselskabet kun vil acceptere de såkaldte Bitcoins eller også andre digitale valutaer.

Kjos ser muligheder
Bjørn Kjos, der fortsat er storaktionær i Norwegian og rådgiver for bestyrelsen, talte allerede sidste sommer om de muligheder, som kryptovaluta og blockchain rummer for flyselskaber som Norwegian.

”Kryptovaluta og blockchain-teknologi er det, der kommer i fremtiden. Der kommer man ikke uden om,” sagde Bjørn Kjos i et interview med norske E24.

Han påpegede, at blockchain-teknologien kan bruges på en række områder, hvor den kan give store besparelser for flyselskaberne.

Springer et mellemled over
Eksempelvis vil flyselskaber ifølge Bjørn Kjos kunne slippe for at have kortselskaber som mellemled, når kunderne køber flybilletter online.

”Når en kunde betaler, får flyselskabet betalingen ganske lang tid efter. Med en blockchain-teknologi vil dette ske med det samme. Alene i driftskapital taler vi om betydelige beløb,” siger Bjørn Kjos.

NBX har allerede indgået en aftale med Norwegians bonuspointselskab Reward om, at de vil modtage point for hver handel, der foretages på kryptobørsen.

NBX blev lanceret i 2018 af Kjos-familien, som har investeret 30-40 millioner norske kroner i kryptobørsen. Ud over Bjørn Kjos og svigersønnen Stig Kjos-Mathisen er Bjørn Kjos’ søn Lars Ola Kjos også involveret i projektet.

Efter en udviklingsperiode lancerede NBX sit beta-program i september sidste år og er nu begyndt at håndtere almindelige handlende.

 

Relaterede artikler:

277 initiativer skal bringe Norwegian i plus

Endnu et milliardunderskud i Norwegian

Markant forbedring af Norwegians enhedsindtægter