Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner i Købehavns Lufthavn.

Norwegians Dreamlinere skaber CPH-jobs

Norwegians langrutesatsning giver ikke blot Københavns Lufthavn nye USA-ruter. Det skaber også nye arbejdspladser i lufthavnen.

Det er ikke kun passagererne der får glæde af, at Norwegian i november startede sin første langrute fra København til Fort Lauderdale og til foråret følger op med ruter til New York og Los Angeles. Også danske flymekanikere kommer til at få gavn af det.

Således søger firmaet Nayak Aircraft Services en stationschef og et antal teknikere til kontrol og vedligeholdelse af Norwegians nye Boeing 787 Dreamliner-fly, når de kommer forbi Københavns Lufthavn. Teknikerne skal kunne håndtere vedligeholdelse af 787’erne op til det såkaldte C-check niveau.

”Vi er i øjeblikket ved at starte vores rekruttering til at udfylde de mest presserende funktioner og de stillinger er allerede slået op. Der vil blive brug for flere medarbejdere senere. Men vi ved endnu ikke hvor mange og præcis hvilken slags personale vi får brug for,” siger rekrutteringsansvarlig Jeroen Sevenstern fra Nayak Aircraft Services til CHECK-IN.dk.

100 flyselskaber
De teknikere, som Nayak Aircraft Services ansætter i København, skal have mindst tre års erfaring – men ikke nødvendigvis erfaring med 787-flyet. De vil nemlig blive sendt på et særligt 787 Dreamliner-kursus hos Boeing. Den nye stationschef skal have mindst fem års erfaring som mekaniker og mindst tre års erfaring som leder af en flyvedligeholdelsesafdeling.

Nayak Aircraft Services søger også teknikere og stationschefer til at håndtere vedligeholdelsen af Norwegians Boeing 787 Dreamlinere, når de lander i Oslo og Stockholm.

Det hollandske firma vedligeholder og servicerer fly for mere end 100 flyselskaber og kan håndtere flytyper fra ATR, Airbus, Boeing, Embraer, Bombardier og Fokker. Nayak Aircraft Services har 28 afdelinger i 14 lande inklusiv USA, Nigeria, Rusland og en lang række europæiske lande.