Boeing 777-200 fra Air France.

Ny Air France-rute til Mellemamerika

Med en ny rute fra Paris håber Air France og KLM at kunne gøre Panama til deres gateway til Mellemamerika.

Mens SAS og Norwegian må nøjes med at flyve til Nordamerika og Asien, og ikke har en eneste oversøisk ruter til Syd- og Mellemamerika, så kan Air France/KLM tilsyneladende ikke få nok af den verdensdel.

Til november starter Air France således med at flyve til Panama City. En by, som allerede er på ruteprogrammet hos det hollandske søsterselskab KLM. Men den fransk-hollandske luftfartsfamilie ser tilsyneladende et marked for at beflyve byen fra begge dets europæiske trafikknudepunkter. De to store europæiske konkurrenter, Lufthansa og British Airways flyver ikke til Panama. Blandt de store europæiske netværksselskaber er det i dag kun KLM og Iberia.

Gateway til Mellemamerika
Fra den 25. november vil Air France tre gange om ugen flyve med en Boeing 777-200 maskine mellem Paris Charles de Gaulle og Panama City. Flyet vil være udstyret med 309 pladser, herunder 35 i Business, 24 i Premium Economy og 250 på Economy. KLM flyver i dag dagligt med en Boeing 777-300ER.

Air France kalder selv Panama City for en ny Air France-gateway til Mellemamerika. Det takket være det panamanske luftfartsselskab Copa Airlines og dets trafikknudepunkt i Panama City lufthavnen. Herfra har selskabet et finmasket rutenet til især lande som Costa Rica, Ecuador, Guatemala og Nicaragua. Copa Airlines var for få år siden med i Skyteam-alliancen, som Air France er blandt de toneangivende medlemmer af, men er i dag Star Alliance-medlem. Til gengæld er det stadig muligt for medlemmer af Air France/KLM’s loyalitetsprogram, FlyingBlue, at optjene point på Copa Airlines-flyvninger.

Mere end 80 selskaber
Panamas økonomiske ekspansion er drevet af store projekter såsom udvidelse af Panamakanalen i 2015 og opførelsen af ​​metroen i Panama City i 2014, men også for udviklingen af ​​turismen. Mere end 80 multinationale selskaber har deres base i Panama, for deres aktiviteter til Central-og Sydamerika og Caribien.

I alt flyver Air France og KLM til 25 destinationer tilsammen i Syd- og Mellemamerika samt Caribien. Det er Aruba, Bogota, Bonaire, Buenos Aires, Cancun, Caracas, Cayenne, Curacao, Fort de France, Guayaquil, Havana, Lima, Mexico City, Montevideo Panama, Paramaribo, Pointe-à-Pitre, Port-au-Prince, Punta Cana, Quito, Santo Domingo, St. Martin, Santiago, Sao Paulo og Rio de Janeiro.