(Foto: Y. Panas)

Ny bemaling til Braathens-fly er afsløret

Svenske Braathens Regional modtager snart sit andet eksemplar af de nye ATR72-600 fly. Under en prøveflyvning i Toulouse blev den nye bemaling afsløret.

Det første skridt i retning af en brandingmæssig konsolidering af flyselskaberne ejet af Braathens Aviation er indledt. Det sker med en ny flybemaling af det andet af fem nye ATR72-600 fly, som Braathens Regional er ved at få leveret.

Første fly ankom i midten af november i en helt hvid bemaling, men nu har fly nummer to med registreringen SE-MKB løftet sløret for, hvordan flyene i den svenske luftfartskoncern skal se ud fremover.

SE-MKB blev foreviget på en testflyvning i Toulouse juleaftensdag den 24. december, og er kunne man først og fremmest se en flyhale i et sandt orgie af op til ni forskellige farver og toninger. På den bageste del af flykroppen står der BRA med store bogstaver, og på den forreste del af flyet kan man se den nye hjemmesideadresse flygbra.se, der dog endnu ikke er aktiv.

BRA skal være fælles varemærke
Den svenske flykoncern Braathens Aviation ejer Sverigeflyg med varemærkerne blekingeflyg.se, flysmaaland.se, goldenair.se, gotlandsflyg.se, kalmarflyg.se, kullaflyg.se samt Malmö Aviation.

Sverigeflyg transporterer omkring en million passagerer årligt og sammen med Malmö Aviation har selskabet en markedsandel på 30 procent af den svenske indenrigsflytrafik.

Navnet BRA, der direkte oversat fra svensk betyder “godt“ blev besluttet allerede for et år siden, og det var oprindeligt planen at alle selskaber i Braathens Aviation-gruppen ved udgangen af 2015 skulle have dette varemærke implementeret.

“Navnet BRA har flere dimensioner. For det første tager det udgangspunkt i, at Braathens´ historie går helt tilbage til 1946, og det er noget, der forpligter. Vi havde Sveriges mest tilfredse kunder i 2014, og nu ønsker vi at være en endnu bedre løsning for Sveriges indenlandske rejsende. Vi er overviste om, at det er godt for Sverige,“ sagde Anders Ehrling, administrerende direktør i Malmö Aviation og CEO for Braathens Aviation, tidligere på året.

19 nye fly på vej
Braathens Regional havde oprindeligt bestilt fem nye ATR72-600 fly til levering i slutningen af 2015 og i begyndelsen af 2016. Men i december afgav selskabet ordre på yderligere fire fly af samme type, således at man ved udgangen af 2016 vil have ni helt nye ATR72-600-fly.

De nye fly skal supplere de fem ATR72-500 fly, der allerede er i flåden samt virke som erstatning for de 11 SAAB2000-fly med en gennemsnitsalder på 20 år, som stadig benyttes af Braathens Regional.

Malmö Aviation benytter ældre British Aerospace-fly af type Avro RJ85 og RJ100. Disse fly udfases i 2018, hvor det svenske selskab får leveret henholdsvis fem Bomardier C100 samt fem Bombardier CS300 jetfly.

Foto: Yvan Panas