SAS Airbus A350 (foto: SAS)

Ny bemaling til SAS´ kommende A350´ere

Når den første af otte Airbus A350 leveres til SAS sidst på året, vil det blive i en anden bemaling, end den som SAS har brugt siden efteråret 1998.

Sjældent er en fotovisualisering af et fly blevet gransket så meget, som det var tilfældet, da SAS i sidste uge annoncerede de første ruter med Airbus A350-900 XWB, som det skandinaviske flyselskab modtager første eksemplar af i slutningen af året.

En forstørrelse af det foto, som SAS vedhæftede i sin pressemeddelelse, viser nemlig, at den nye A350´er hos SAS angiveligt vil blive leveret med blå motorkapper i stedet for den røde farve, som kendetegner nutidens SAS-fly. Forstørrelsen viser også et nyt design af flagene på flyets næseparti.

Dermed er spekulationerne startet, om SAS vil præsentere en ny bemaling, når første A350´er sættes i drift den 28. januar næste år. Det skulle være ganske vist, for kilder i SAS bekræfter til CHECK-IN.dk, at der er en ny bemaling på vej.

Hemmelighedsfuldhed og kryptiske svar
De officielle kanaler i SAS ønsker dog endnu ikke at sige noget konkret, men på spørgsmålet om, hvorvidt de kommende A350-fly får ny bemaling svarer pressechef Mariam Skovfoged lettere kryptisk.

”Det bliver spændende at finde ud af, når flyet kommer.”

SAS har angiveligt valgt en strategi med at tease markedet, således at der kan skabes størst mulig hype omkring det nye design på flyene, og koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen antydede da også i slutningen af januar i et interview med vort søstermedie STANDBY.dk, at der nok kunne være noget lige om hjørnet.

”Vi arbejder hele tiden på at forny os og at være i front i branchen. Om der kommer nyt design eller bemaling, kan jeg ikke sige noget konkret om på nuværende tidspunkt, men mon ikke der snart kommer noget på den front,” sagde Lars Sandahl Sørensen.

Samme designlinje i 21 år
Sidste gang SAS præsenterede en ny designlinje var i september 1998, hvor flyene samtidig fik den hvide metallakering på flyskroget, blå hale samt røde motorkapper. Så efter 21 år, er det nok tiltrængt, at der sker noget nyt på dette område. Det foregående flydesign blev introduceret af Jan Carlzon i 1983 med det karakteristiske mavebælte i farverne fra de tre skandinaviske landes flag, og det holdt kun i 15 år.

Første A350-fly til SAS har fået produktionsnummer MSN 358, og det vil blive indregistreret i Sverige som SE-RSA og blive døbt Ingegerd Viking, der stammer fra den svenske prinsesse, Ingegerd Olofsdotter, der levede i slutningen af vikingetiden frem til år 1050 og var datter af kong Olof Skötkonung og hustruen Estrid.

Lige nu afventer man dele til SAS-flyet skal ankomme til Station 59 i Roger Béteille Final Assembly Line i Toulouse, før samlingen af første fly tager sin begyndelse.

 

Relaterede artikler

SAS annoncerer første A350-flyvninger

SAS har navngivet de første A350-fly

Hemmelighedskræmmeri om nye A350-fly til SAS