EasyJet begynder til april at flyve direkte fra København til den franske madmetropol Lyon.
Madinteresserede kan fra april næste år flyve direkte fra København til byen, der er hjemsted for madmarkeder, en række af verdens bedste kokke og vært for VM i kogekunst. Det er naturligvis den sydfranske by Lyon, der er tale om.
Fra 16. april næste år vil easyJet flyve tre gange om ugen mellem Københavns Lufthavn og Lyon, som er en af easyJets fire franske baser.
Stort potentiale
Air France og SAS begyndte simultant at flyve på ruten i foråret 2010. Men allerede samme år stoppede Air France igen og SAS gav også op kort tid efter.
Nu bliver den direkte forbindelse genoprettet. Og det er resultatet af et godt samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, easyJet og Københavns Lufthavn.
”Vi ser et stort potentiale i gastroturisme, og vi har derfor længe arbejdet på at forbinde de to madmetropoler, København og Lyon. Ruten åbner til april, og jeg er sikker på, at der venter både franskmænd og danskere mange gode madoplevelser,” siger kommerciel direktør, Peter Krogsgaard, fra Københavns Lufthavn.
Lyon er stjernekokkenes hjemmebane, og bysbarnet og stjernekok Paul Bocuse lægger navn til det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’or, som er blevet afholdt i Lyon siden 1987, og har en dansker som tidligere vinder.
Godt omdømme
Lyon er en af Frankrigs mest velhavende byer, og den direkte rute gør det let at besøge København.
”Der er en utrolig stor interesse for de skandinaviske lande i Frankrig, og København har et fantastisk godt omdømme. Vi regner derfor med, at de mange franske turister vil benytte ruten til at tage en forlænget weekend i København,” siger Aurélie Gonthier, ansvarlig for Skandinavien i rejsebureauet Voyageurs du Monde.
Københavns Lufthavn regner med, at ruten vil bringe 15.000 ekstra franskmænd til Danmark.