GoOllie er navnet på en ny dansk flysøgemaskine til privatrejser i Europa. Foto: GoOllie

Ny dansk søgemaskine til rejser med privatfly

GoOllie.com er en ny søgemaskine til privatflyrejser i Europa, og den danskudviklede platform har som mål at samle 1.000 privatfly og reducere antallet af tomme fly i luften.

Digitale platforme som Momondo og Expedia har længe været kendt for privat- og erhvervsrejsende, der ønsker at booke plads på rutefly. Og nu kommer der også en specifik platform henvendt til privatflyrejser.

Således er GoOllie.com en helt ny danskudviklet flysøgemaskine til rejser med privatfly i Europa. Platformen gør det hurtigere, nemmere og mere GDPR-sikkert at finde, booke og betale for en rejse.

Pilot Rasmus Cornelius er stifter og medejer af GoOllie ApS, og han fik idéen til den nye virksomhed på en af sine utallige flyvninger. GoOllie.com er netop lanceret, og sitet bygger på samme grundprincipper som eksempelvis Momondo. Det skal være nemt at vælge destination, flytype og tidspunkt samt betale med det samme. Intet manuelt og alt foregår i et sikkert rum.

”I Europa ser vi en stigende efterspørgsel efter rejser med privatfly. Flere rejsende ønsker at nedbringe transporttiden og undgå forsinkelser og aflysninger. Udover at man får mere kontrol med sin tid og planlægning, kan man rejse fra og til mindre flyvepladser, som er tættere på afgangs- og ankomststed end de store lufthavne. Derved reducerer man transporttiden i begge ender,” siger Rasmus Cornelius, der har fløjet som pilot i 10 år.

Pilot Rasmus Cornelius er stifter og medejer af den danske flysøgemaskine GoOllie. Foto: GoOllie

Vil fylde tomme fly op
Rasmus Cornelius mener, at fremtiden for privatfly ser langt mere grøn ud, end den er i dag, da der inden for få år efter planen vil blive lanceret de første eldrevne fly til kommercielt brug. Så markedet vil vokse endnu mere i fremtiden, forudser han.

GoOllie.com forventes på den baggrund derfor også at have en fremtid, hvor operatører kan drage nytte af flere fordele. Platformen skal være med til at sikre hurtigere booking, fylde ledige fly og dermed reducere antal tomflyvninger.

”Mange privatfly flyver i realiteten kun med passagerer en tredjedel af den tid, de er i luften. Flyet er tomt på vej ud for at hente passagerer og på vej hjem, når passagererne er fløjet til deres destination. Med platformen bliver det nemmere for operatørerne at promovere ture, der er tomme og derved få fyldt ledige fly op. Det gavner miljøet og prissætning,” forklarer Rasmus Cornelius.

Indtil videre har GoOllie fået 15 europæiske operatører med, og målet er at have koblet 200 fly på i begyndelsen af 2023. I første omgang er målet cirka 1.000 fly – svarende til cirka en tredjedel af alle aktive privatfly i Europa.

Privatfly-operatør: ”GoOllie rammer plet”
Der er et stort marked for GoOllie, mener flyvechef Jimmy Arly Larsen fra Copenhagen AirTaxi, der er dansk udbyder af taxaflyvning med både propel- og jetfly.

”Kaos i lufthavne, lange ventetider og aflysninger har gennem de senere år givet vores del af branchen et boost. GoOllie rammer plet, fordi platformen letter vores processer og digitaliserer alt det, vi tidligere har håndteret manuelt via mail og mobil. Samtidig giver GoOllie os en smart platform at synliggøre vores ledige fly på – også de fly, som normalt ville flyve tomme tilbage. Derudover skaber platformen transparens i forhold til priser og eliminerer fordyrende mellemled,” siger Jimmy Arly Larsen.

GoOllie drives og udvikles af Lærke & Rasmus Cornelius samt Bent Rønne fra kontoret i DTU Science Park i Hørsholm. Øvrige ejere af virksomheden tæller familien Tøpholm, der blandt andet er medejere af den globale høreapparatvirksomhed WS Audiology (WSA). En række medarbejdere i GoOllie ejer den sidste andel. GoOllie har i alt ni medarbejdere.

Danske investeringer i ny britisk flysøgemaskine
I Storbritannien er der ligeledes blevet etableret en ny flysøgemaskine med navnet JetHustle, der arbejder på en betaversion. Platformen skal gøre det muligt at søge på kommercielle flyselskaber i kombination med tomflyvninger fra operatører af private jetfly.

Det bliver dermed muligt at sammenligne prisen fra eksempelvis London til Barcelona med en tilsvarende pris på en tombensflyvning med privat jetfly. Og derefter bestille det, man ønsker.

Blandt investorerne i den britiske startup-teknologivirksomhed er den danske finansmand Lars Thuesen, der blandt andet ejer Jettime og Novair. Også Ebbe Dinesen, der er tidligere direktør for Carlsberg UK gennem 11 år, har investeret i JetHustle. Begge danskere har tidligere fortalt, at de slet ingen eller meget lidt indsigt har i driften af virksomheden som følge af mindre investeringer.

 

Relaterede artikler:

To danske investorer i ny britisk flysøgemaskine

Business jets giver travlhed i Roskilde Lufthavn

Drager fordel af europæisk flykaos