Ny flyrute fra Aarhus til Manchester

En ny udenrigsrute ser dagens lys i Aarhus Lufthavn. Fra den 27. august vil Sun-Air of Scandinavia på alle hverdage flyve to onestop-rundture fra den østjyske lufthavn til Manchester via Gøteborg.

Det jyske regionale flyselskab Sun-Air of Scandinavia har fremgang i øjeblikket. Selskabet har indenfor de senestetre måneder overtaget fem udenrigsruter fra Cimber Sterling, henholdsvis fra BIllund til Bergen, München, Oslo og Stockholm samt fra Aalborg til Oslo.

Men den danske franchise-partner for British Airways har mod på mere. Den 27. august åbnes en onestop rute fra Aarhus til Manchester. Der flyvesti gange ugentligt via Gøteborg.

Det bliver således en samlet rejsetid på 3 timer fra den østjyske lufthavn inklusive mellemlandingen i Gøteborg´s Landvetter-lufthavnen.

Dermed udvides betjeningen også på ruten fra Aarhus til Gøteborg, hvor der i dag benyttes Dornier 328-jetfly på morgenafgangen og Jestream 31 på eftermiddagsafgangen. Fremover bliver dte jetfly på alle afgange, mens morgenflyet tidligerelægges fra kl. 07.45 til kl. 07.00.

Mange passagerer fra Gøteborg
Umiddelbart virker det ulogisk først at rejse østpå, når destinationen ligger i stik vestlig retning.Men det handler først og fremmest om, at Sun-Air ser en mulighed på ruten mellem Gøteborg og Manchester, der årligt havde 30.000 passagerer, da Cimber Sterlings søsterselskab City Airline/Skyways befløj ruten indtil dette selskabs konkurs i maj måned.

Sun-Air´s kommerciel direktør Kristian Tvergaard understreger, at mellemlandingen i Gøteborg forventes at foregå gnidningsfrit.

“Bagagen skal blive liggende i flyveren, og lufthavnen i Gøteborg er let at komme igennem. Man skal blot ind og vise sit pas og derefter ud igen,“ siger Kristian Tvergaard.

Ens rejsetid fra Aarhus og Billund
I forvejen flyver Sun-Air mellem Billund og Manchester med 13 ugentlige afgange. Netop denne rute er en af Billund-selskabets allerstørste kommercielle succeser gennem tiden. Og mange passagerer på ruten er bosiddende i Aarhus-området, hvorfra der ermellem 60 og 75 minutterskørsel i bil til Billund Lufthavn.

Med en flyvetid på 1 time og 45 minutter mellem Billund og Manchester og med tillæg af transporttiden fra Aarhus-området vil den samlede rejsetid være den samme, hvad enten der vælges Billund eller Aarhus som udgangspunkt.

“Vi forventer ikke, at der sker en kannibalisering af ruten fra Billund til Manchester. Der er et marked for begge ruter, og vi håber at ruten fra Aarhus kan trække noget fra det nordjyske marked i stedet for,“ siger Sun-Air direktøren.

Hurtigste forbindelse
SAS tilbyder i dag dehurtigste forbindelser fra Aarhus og Aalborg via København til Manchester med en samlet rejsetid på 3 timer og 25 minutter inklusiv flyskifte mellem terminal 1 og 3. Sun-Air´s onestop-rute kan vise sig at blive et udmærket alternativ, da rejsetiden kun vil være 3 timer.

Det er også forventningen hos Aarhus Lufthavns administrerende direktør Ole Paaske.

“Vi ser den nye rutesom et glædeligt tegn på, at luftfartsbranchen har set, at vi har muligheder, der ligger og venter på at blive samlet op. At den nye rute går via Gøteborg kan muligvis have en begrænsende effekt, men det publikum man henvender sig til med denne rute kan godt gennemskue tingene,“ siger Ole Paaske, der tilføjer, at Aarhus Lufthavn er mere nem og bekvem end konkurrenten i Billund.

Det bliver de traditionelle Dornier 328-jetfly med plads til 32 personer, der skal anvendes på ruten.