Kontroltårnet i lufthavnen i Bordeaux.

Ny fransk flyvelederstrejke i aften

I aften kl. 19.00 vil de franske flyveledere indlede en ny 36-timers strejke. Der ventes over 500 aflysninger, og op imod en million rejsende kan få forstyrret rejseplanerne.

I dagene op til påske gennemførte de franske flyveledere en to-dages strejke, der kostede over 1.000 aflysninger og samlet flere end 8.000 timers forsinkelse på de flyvninger, der blev gennemført. Således blev over en million rejsende påvirket af strejken.

I aften kl. 19.00 indleder de franske flyveledere endnu en strejke. Denne gang varer den 36 timer, og det vil være den 43. strejkedag siden 2009.

Det faktum får atter engang flyselskaberne op i det røde felt. Airlines for Europe (A4E), der organiserer IAG, Lufthansa-gruppen, Air France-KLM, Ryanair, easyJet samt Norwegian og Finnair, sender endnu engang en bandbulle afsted mod flyvelederne samt mod EU-Kommissionen, der ikke kan gribe ind.

“Gentagne faglige aktioner ude af proportioner iværksat fra franske flyveleder-fagforeninger har en alvorlig påvirkning på rejseplanerne for i tusindvis af passagerer. Det er uacceptabelt, at flyselskaberne og deres kunder gentagne gange straffes for disse uberettigede strejker. Vi opfordrer EU-Kommissionen til at handle omgående for at beskytte forbrugerne,” siger Thomas Reynaert, der er direktør for A4.

Overflyvninger vil også blive ramt
Det er ikke alene flyvninger til og fra Frankrig, der vil blive berørt af den kommende 36-timers strejke. De franske flyveledere styrer også overflyvninger af det franske luftrum, således at flyruter fra Storbritannien til Spanien og Italien kan blive påvirket, ligesom flyvninger fra Nordeuropa til den iberiske halvø også vil være udsatte.

Flyselskaberne er i gang med at skabe sig overblikket over mulige aflysninger og forsinkelser og vil etablere et nødprogram for trafikken til, fra samt over Frankrig.

Derfor opfordres de rejsende til at holde sig orienteret om situationen via eget flyselskab. Hvis flyvningen bliver aflyst, vil det enten være muligt at blive ombooket til en ny rejsedato eller få ændret rejsen til et senere tidspunkt.