Ny Iberia-rute til Argentina

Den 1. oktober åbner det spanske luftfartsselskab Iberia en ny rute fra Madrid til Córdoba i Argentina. Iberia bliver dermed det første europæiske luftfartsselskab med en rute til byen, der er Argentinas næststørste.

Det spanske luftfartsselkskab Iberia har altid været kendt for sit stærke netværk til Latinamerika. Det udbygges når Iberia den 1. oktober åbner en rute til Córdoba i Argentina.

Iberia vil flyve tre gange ugentligt på ruten (mandag, torsdag og lørdag) og forventer ca. 70.000 passagerer allerede det første år. Der flyves med en Airbus A340-600 med plads til 342 passagerer.Den nye interkontinentale rute vil have gode forbindelser til ogfra38 spanske og europæiske lufthavne.

I forvejen har Iberia en markedsandel på 26 % af trafikken mellem Europa og Argentina. Denne andel vil nu overstige 30 % efter åbningen af den nye rute svarede til ca. 500.000 passagerer om året. Argentina er Iberias største vækstområde i 2010. I februar blev beflyvningen af den argentinske hovedstad Buenos Aires udvidet fra 14til 17 i altugentlige afgange.

Córdoba har 1,4 mio. indbyggere og er Argentinas næststørste by efter hovedstaden Buenos Aires. Byen ligger centralt i landet ca. 700 km nordvest for hovedstaden.

Foto: Finansdistriktet Zonapatioolmos i Córdoba, Argentina.