En Airbus A320 fra Royal Jordanian Airlines. Foto: Björn Strey

Ny interkontinental rute til CPH

Royal Jordanian åbner til juni den rute mellem Amman og København, som selskabet havde spået ville komme indenfor en årrække.

Den 3. juni får Københavns Lufthavn en ny interkontinental rute. Det sker når Royal Jordanian åbner sin nye rute mellem Jordans hovedstad Amman og den danske hovedstad. En rute, som selskabet tilbage i november sidste år spåede at man ville åbne inden for de kommende to år.

Ruten får tre ugentlige flyvninger på tirsdage, torsdage og søndage frem til slutningen af oktober, hvor sommerfartplanen slutter. På alle tre rotationer bliver der afgang fra Amman kl. 10.40 med planlagt landing i CPH kl. 14.25. Efter 50 minutter på jorden på Amager går turen kl. 15.15 tilbage mod Amman, hvor man forventer at lande kl. 20.50.

Premiereflyvningen søndag den 3. juni bliver med Airbus A319 med plads til 110 passagerer. Men på nummer to flyvning tirsdag den 5. juni indsættes Airbus A320 med plads til 136 passagerer, og torsdag den 7. juni vil blive anvendt Airbus A321 med plads til 167 passagerer. Fra midten af juni frem til og med den 6. september vil Royal Jordanian betjene ruten med Airbus A320 tirsdag og søndag samt med Airbus A321 på torsdage.

Royal Jordanians Airbus A319, A320 og A321 fly er udrustet med henholdsvis 14, 16 og 20 business class-sæder.

Mulighed for at optjene point
Ruten åbner godt en måned efter at Cathay Pacific har åbnet sin nye sommerrute mellem Hong Kong og København og givet CPH sin første Airbus A350-rute. Både Cathay Pacific og Royal Jordanian er medlemmer af oneworld-alliancen sammen med blandt andre British Airways og Finnair. Der bliver derfor gode muligheder at optjene point til ens konto hos British Airways og Finnairs loyalitetsprogrammer.

Desuden giver ruten til Amman gode muligheder får at flyve videre ud i Mellemøsten. Og ankomsttidspunktet til Amman giver gode muligheder for at nå fly videre til blandt andet Baghdad i Irak samt Riyadh og Medina i Saudi-Arabien.

Royal Jordanian flyver til 43 destinationer med en moderne flåde af i alt 25 Airbus A320, Boeing 787 og Embraer fly.

Vundet priser
Siden starten af 2017 har Royal Jordanian i flere perioder fløjet mellem den jordanske badeby Aqaba og Københavns Lufthavn og planlægger at gøre det igen til februar frem til april. Der er tale om lørdagsflyvninger, hvor sæderne hovedsageligt er afsat på forhånd til danske charterarrangører.

Amman Queen Alia International Airport er opkaldt efter den tidligere kong Husseins tredje kone, Alia Al-Hussein, der døde i en helikopterulykke i 1977. Lufthavnen ligger 30 kilometer syd for Amman. Den havde 7,4 mio. passagerer i 2016 og har vundet flere internationale priser.

 

 

Relaterede artikler:

Royal Jordanian vender tilbage til København

Mellemøsten-selskab vil åbne rute til København

Jordanere åbner CPH-rute