Boeing 737 fra FlyErbil opereret af UR Airlines. (Foto: FlyEribil)

Ny Irak-rute fra København

Fra midten af marts kommer endnu en rute fra København til Erbil i det nordlige Irak. Billetterne sælges af FlyErbil, og UR Airlines er operatør på ruten.

I det kommende sommertrafikprogram er der udsigt til konkurrence på flyvninger mellem København og Irak. 

Det sker den 17. marts, når det virtuelle flyselskab FlyErbil vil tilbyde en ugentlig afgang mellem København og Erbil International Airport i det nordlige Irak. Der er tale om en sæsonrute med sidste afgang den 27. oktober.

Ruten vil blive opereret af irakiske UR Airlines, der flyver hver tirsdag kl. 09.00 lokal tid fra Erbil med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 12.00. Den fire timer lange returflyvning afgår kl. 13.15 fra København med ankomst i lufthavnen i Erbil kl. 18.15 lokal tid.

Udover København vil FlyErbil også tilbyde flyvninger til Düsseldorf og Køln, Baku (Aserbajdsjan), Beirut (Libanon), Istanbul (Tyrkiet) og Yerevan (Armenien). Herudover skulle en rute til Dubai også være under etablering, hvis man skal tro selskabets hjemmeside.

Tidligere Norwegian-fly
Det er lidt uklart, hvilket fly UR Airlines vil benytte på København-ruten for FlyErbil. Sidste sommer fløj UR Airlines med en Boeing 737-300 fra georgiske Bravo Air. Flyet med registreringen 4L-AAK har i øvrigt tilhørt Norwegian fra 2002 til 2014, hvor det under navnet Roald Amundsen blev benyttet på det norske lavprisflyselskabs ruter.

Boeing 737-flyet er 22 år gammelt og blev oprindeligt leveret til brasilianske Varig i november 1997.

UR Airlines benytter også en Boeing 737-400 (registrering YI-AQS, red.),  der i øjeblikket skiftevis flyver til Ankara og Istanbul fra Baghdad, men det snart 28 år gamle fly kan muligvis også vise sig at være potentiel til København-ruten.

Tre Iraqi Airways-destinationer
Fra København flyver Iraqi Airways allerede i dag til henholdvis Baghdad, Erbil og Sulaimanyah med én ugentlig afgang til hver af de tre destinationer.

FlyErbil er et virtuelt flyselskab med base i Erbil International Airport, i det irakiske Kurdistan. Flyselskabet blev grundlagt i 2015, men operationerne kom først i gang i 2018 på grund af ISIS-offensiven i det nordlige Irak. Operatøren UR Airlines er ligeså ung som FlyErbil, idet selskabet første gang fik fly i luften i 2019.

 

Relaterede artikler:

Flyselskaber suspenderer ruter til Irak og Iran

Græsk flyselskab til Skandinavien med SAS-fly

Irakere har åbnet tredje CPH-rute