Ny nordisk flyrute til Alaska

Icelandair åbner den 15. maj næste år en rute fra Reykjavik til Anchorage i Alaska, der bliver det islandske luftfartsselskabs 10. destination i Nordamerika.

I 1957 skrev SAS luftfartshistorie, da det skandinaviske selskab etablerede flyruten fra Københavntil Tokyo viaAnchorage. Dermed blev flyvetiden mellem Europa og Japan reduceret fra 50 til 32 timer. Da jetflyene senere hen tog over på ruten,blev der skåret yderligere af flyvetiden.

Mange skandinaver har derfor på et eller andet tidspunkt prøvet at mellemlande i Anchorage International Airport, idet SAS-ruten til Japan frem til 1989 havde denne ruteføring.

To gange om ugen til Alaska
Det islandske luftfartsselskab Icelandair harligesom SASstolte traditioner, og i år kan selskabet rent faktisk fejre 75 års jubilæum. Det er blandtandet blevet fejret med etableringen af en ny rute til Denver. Men næste år kan Icelandair føje Anchorage til rutekortet. Det sker, når selskabet den 15. maj åbner en direkte rute til Ted Stevens Anchorage International Airportfra Keflavik Airport nær hovedstaden Reykjavik.

Icelandair planlægger at flyve to gange om ugen i perioden fra 15. maj frem til 15. september med selskabets velkendte Boeing 757-200 fly. Flyet vil være indrettet med 24 sæder på Saga Class, 14 på Economy Comfort og 138 sæder på Economy Class.

Der flyves på onsdage og søndage fra Keflavik kl. 17.10 med ankomst i Anchorage kl. 16.20 lokal tid. Tilbagerejsen sker den efterfølgende dag kl. 15.15 med ankomst i Keflavik næste morgen kl. 06.30.

Største delstat i USA
Lufthavnen i Anchorage blev oprindeligt etableret i 1951 og blev i 2000 omdøbt til ære for senator Ted Stevens fra Alaska.Anchorage er med sine ca. 350.000 indbyggere den største by i Alaska, og næsten halvdelen af statens indbyggere bor i byen.

Alaska er arealmæssigt den største delstat i USA. Staten, der har et areal på 1.717.854 km2 er næsten to og en halv gang så stor som Texas, der er den næststørste stat.

Mange turister er tiltrukket af den fantastiske natur og vildmarken i Alaska. Der er et væld af nationalparker og mange fiskemuligheder. Herudover er der også muligheder for at se vilde bjørne i fri natur.

10 destinationer i Nordamerika
Icelandair flyver i dag tilni destinationer i Nordamerika, henholdsvissyv destinationer i USA og to i Canada.Anchorage bliver således det islandske luftfartsselskabs 8. destination i USA og den 10. i Nordamerika.

Icelandairs Nordamerika-destinationer er i dag henholdsvis Boston, Denver, Halifax, Minneapolis, New York, Orlando,Seattle, Toronto og Washington. Til sammenligning flyver SAS i dag fra SkandinavientilNew York, Chicago og Washington, mens San Francisco kommer til næste år.

Lufthavnen i Keflavik er tilgængelig for danskerejsende ved direkte ruter fra København og Billund. Der flyves i sommertrafikprogrammet 25 ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn, mens Billund Lufthavn fra maj til septembertilbyder tre ugentlige afgange med Icelandair til Keflavik.