Ny nordisk rute til Chicago

Icelandair vil fra næste forår flyve fire gange ugentligt til Chicago fra Keflavik. Det bliver samtidig det islandske flyselskabs 15. destination i USA

Icelandair fortsætter ufortrødent den massive ekspansion på det nordamerikanske marked. Denne gang bliver det Chicago i staten Illinois, der skal sættes på rutekortet.

Fra den 16. marts 2016 vil Icelandair flyve fire gange om ugen fra Keflavik til Chicago på en ny helårsrute.

For Icelandair bliver det et gensyn med Chicago. Fra 1973 til 1988 fløj det islandske flyselskab også på ruten, men det var med andre flytyper, end de Boeing 757-fly, der benyttes i dag med tre kabineklasser.

“Vi er meget spændte på og glade for at vende tilbage, som et større og bedre flyselskab og meget bedre rustet til at servicere Chicago med sine næsten 10 millioner indbyggere. Islændinge og europæere får endnu nemmere ved at komme til byen og opleve Chicagos historie og puls med Icelandairs direkte rute fra Island, og vi ser meget frem til at få Chicago på rutekortet,“ siger Birkir Hólm Gudnason, der er administrerende direktør i Icelandair.

I konkurrence med SAS
Siden 2009 har Icelandair stille og roligt opbygget et omfattende rutenetværk til Nordamerika med en eller to nye ruter årligt. Det startede med Seattle, hvor Icelandair begyndte at flyve til i juli 2009, efter at SAS havde valgt at lukke den direkte rute fra København til Seattle. Sidenhen fulgte Washington D.C.; Denver, Anchorage, Newark, Edmonton, Vancouver, Portland, og nu også Chicago.

Samlet har Icelandair i dag 40 destinationer, hvoraf alene 15 af disse ligger i USA og Canada. Med en base i Keflavik-lufthavnen på Island ligger Icelandair strategisk godt for flytrafikken mellem Nordeuropa og USA, da vejen via Island ligger på den naturlige flyverute.

Med ruten til Chicago får SAS konkurrence, idet det skandinaviske flyselskab i dag er alene om at forbinde Skandinavien med Chicago, der også er en attraktiv gateway til Midtvesten. I sommerhalvåret flyver SAS dagligt fra både København og Stockholm til Chicago, mens der i vintertrafikprogrammet er reduceret til henholdsvis seks og fem ugentlige afgange.

Fra Helsinki er det fra juni til oktober også muligt at flyve tre gange om ugen til Chicago med Finnair.