Qatar Airways-koncernen har i regnskabsåret 2023/24 leveret det hidtidige bedste resultat med et nettooverskud på 11,6 milliarder kroner efter en passagervækst på 21 procent.
I midten af 1990’erne var Qatar Airways et nyetableret flyselskab med 75 ansatte og to Airbus A310 i flåden. I dag har koncernen en nogen anden størrelse med 54.000 ansatte og op imod 290 moderne passager- og fragtfly.
Økonomien i Qatar Airways Group, der er ejet af regeringen i det stenrige emirat ved Den Persiske Bugt, er også blevet noget større end ved selskabets spæde start.
Koncernen har netop præsenteret årsrapporten for det regnskabsår, der sluttede den 31. marts 2024, og det er blevet til endnu et rekordresultat.
Omsætningen landede på 81 milliarder qatarske riyaler, hvilket svarer til 154,2 milliarder kroner, og nettoresultatet blev et overskud på 6,1 milliarder qatarske riyaler (11,6 milliarder kroner).
Resultatet blev skabt på baggrund af en vækst på 21 procent til over 40 millioner årlige passagerer og med en rekordhøj gennemsnitlig belægning på 83 procent for hele regnskabsåret.
Fokus på rentabilitet, effektivitet og kundeoplevelser
Badr Mohammed Al-Meer, der i november sidste år efterfulgte Akbar Al Baker som ny koncernchef, giver udtryk for, at resultatet er et vidnesbyrd om den ambition og klare retning, der har sikret koncernens fremskridt gennem hele regnskabsåret 2023/24.
Han bakkes op af bestyrelsesformanden, Saad Bin Sharida Al-Kaabi, der også er energiminister i Qatar.
“Vores fortsatte fokus på rentabilitet, effektivitet og kundeoplevelse er blevet understøttet af et strategisk program med netværksvækst og flådeudvidelse, hvilket resulterer i de højeste indtægter og overskudsmargener i flyselskabets historie. Vi cementerede også vores ubestridte rolle som en vigtig industrileder og fastholdt vores position som det foretrukne flyselskab for millioner af passagerer verden over,” lyder det fra bestyrelsesformanden.
170 destinationer over hele verden
Koncernen består af tre forretningsenheder, henholdsvis Qatar Airways Cargo, Qatar Executive og Qatar Airways, hvor sidstnævnte står for langt hovedparten af aktiviteterne.
I løbet af det seneste år har Qatar Airways øget rutenetværket til 170 destinationer, og helt nye destinationer er Al Ula, Neom og Tabuk i Saudi-Arabien, Lyon og Toulouse i Frankrig, Medan i Indonesien og Trabzon i Tyrkiet.
Herudover er 14 ruter blevet genåbnet efter coronapandemien, og der er ruterne til Bahrain, Birmingham, Beijing, Chengdu, Chongqing, Davao, Tokoy-Haneda, Osaka, Marrakesh, Nice, Penang, Phnom Penh, Ras Al Khaimah og Yanbu.
Relaterede artikler:
Qatar Airways med bedste resultat nogensinde