En Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Qatar Airways med bedste resultat nogensinde

I året for dets 25-års jubilæum har Qatar Airways leveret et rekordoverskud på 10,9 milliarder kroner for 2021/22. Også omsætningen var markant hos det mellemøstlige flyselskab.

Qatar Airways Group kom ud af regnskabsåret 2021/2022, der sluttede 31. marts, med et imponerende resultat.

Således viser årsrapporten, at nettooverskuddet landede på 5,6 milliarder qatarske rial, hvilket svarer til hele 10,9 milliarder kroner. Det er det bedste årsresultat nogensinde for Qatar Airways – og så endda i flyselskabets 25-års jubilæumsår. Rekordoverskuddet var 200 procent højere end det hidtil største overskud.

Qatar Airways tilskriver det gode resultat med, at selskabet har haft smidighed og en stærk strategi, der fokuserer på kundernes behov. Også medarbejdere over hele verden får ros for indsatsen.

Omsætningen hos det mellemøstlige flyselskab var også inde i en god udvikling i det seneste regnskabsår. Den samlede omsætning landede på 52,3 milliarder qatarske rial – svarende til 101,8 milliarder kroner. Det var en stigning på 78 procent i forhold til 2020/21 og to procent større end 2019/20, der var seneste år uden coronapandemi.

Fragtafdeling står stærkt
I 2021/22 transporterede Qatar Airways i alt 18,5 millioner passagerer, hvilket var 218 procent flere end året forinden. Dog repræsenterede det et fald på 42,9 procent i forhold til passagerantallet i regnskabsåret 2019/20, hvor 32,4 millioner passagerer rejste med Qatar Airways.

Hos Qatar Airways Cargo var der en fremgang i omsætningen på 25 procent, og denne del af forretningen fortsætter med at være et stærkt parameter for flyselskabet.

Rutenetværket hos Qatar Airways voksede til over 140 destinationer i 2021/22 med både nye ruteåbninger og genoptagelse af tidligere ruter. Flyselskabet er det største i Mellemøsten målt på antal destinationer og ugentlige flyvninger.

God omsætningskontrol på tværs af afdelinger
Koncernchef i Qatar Airways, Akbar Al Baker, udtrykker stor tilfredshed med årsresultatet for 2021/22, der kommer året efter et underskud på hele 26 milliarder kroner i 2020/21.

”I år fejrer Qatar Airways Group et kvart århundredes historie siden dens relancering, samtidig med at koncernen fastholder en stærk præstation og voksende rentabilitet,” siger han.

”Jeg er ekstremt stolt af de beslutninger, vi har truffet for at omfavne effektivitet og opnå stærk omkostningskontrol på tværs af flere operationelle afdelinger, samtidig med at vi engagerer os i miljømæssige og bæredygtige initiativer. Dette har positioneret os i front inden for bæredygtighed – herunder miljøbeskyttelse og socialt engagement.”

I 2021 modtog Qatar Airways prisen som årets flyselskab for sjette gang ved prisuddelingen Skytrax World Airline Awards. Herudover blev flyselskabets baselufthavn, Hamad International Airport i Doha, kåret som årets lufthavn i 2021.

 

Relaterede artikler:

Åben krig mellem Airbus og Qatar Airways

Nederlag til Qatar Airways ved britisk domstol

Qatar Airways med gigantordre hos Boeing