Chisinau International Airport i Moldova (Foto: Serhio | CC 1.2)

Ny rute fra København til tidligere sovjetrepublik

Fra den 15. december vil Wizz Air flyve direkte fra København til Chișinău i Moldova. Det bliver første rute fra Skandinavien til den tidligere sovjetrepublik.

Det ekspansive ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fortsætter med at udvide rutenettet til det danske marked. Fra Billund Lufthavn åbner selskabet senere i år sin ottende rute, og nu er den femte rute klar fra Københavns Lufthavn.

Det bliver Moldovas hovedstad Chișinău, der bliver den femte Wizz Air-destination fra den danske hovedstadslufthavn. Ruten åbner den 15. december og vil blive befløjet to gange ugentligt – på tirsdage og lørdage – med Airbus A320, der har plads til 180 passagerer.

Ruten til Moldova følger i kølvandet på Wizz Air-ruter fra København til Kiev, Sibiu, Sofia, Skopje.

Stolte vintraditioner
Moldova ligger i grænseområdet mellem Rumænien, Rusland og Ukraine. Fra 1940 og frem til 1994 hed landet Den Moldaviske Sovjetrepublik og var således en del af Sovjetunionen.

Republikken Moldova er blandt andet kendt for sin vinproduktion. Hovedstaden Chișinău er hjemsted for to af verdens største vingårde, hvilket blandt andet er kommet til udtryk i et lokalt ønske om at ændre navnet på lufthavnen fra Chisinau International Airport til Wine of Moldova Airport. Det ønske har lufthavnens ledelse dog afvist.

“Det er en stor fornøjelse at kunne sætte Chișinău på kortet over destinationer, vi kan tilbyde passagererne en direkte rute til. Danskerne er rejselystne som aldrig før, og vi oplever stigende interesse for de østeuropæiske storbyer. Særligt de unge er efterhånden så rejsevante, at deres næste rejse helst skal byde på noget nyt og ukendt, og destinationen skal helst fortælle en historie, de ikke har hørt før. Det kan Chișinău,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Basefly nummer to
Ruten til København er et led i udvidelse af Wizz Air-basen i Moldova. Fra december vil Wizz Air stationere A320-fly nummer to i Chișinău, og det giver mulighed for at åbne fem nye ruter til København, Memmingen, Dortmund, Paris-Beauvais og Bruxelles-Charleroi.

Wizz Air etablerede de første ruter til Chisinau International Airport i 2013, og den 28. marts blev den 26. base en realitet, da det ungarske lavprisflyselskab valgte at stationere et basefly i Moldovas hovedstadslufthavn. Med det andet basefly i Chișinău kommer Wizz Air til at tilbyde årligt 700.000 sæder på 13 ruter til otte lande.

“Wizz Air er et af Europas hurtigst voksende flyselskaber. For at fastholde væksten, er det vigtigt, at vi fortsat skaber gode fobindelser for alle vores passagerer, så de kan opleve endnu mere af Europa. Vi er meget glade for at kunne annoncere vores femte rute fra København og dermed forbinde Danmark med Moldovas hovedstad Chișinău. Vores fortsatte vækst i Københavns Lufthavn styrker Wizz Airs engagement i Danmark, København og lufthavnen, ligesom den bidrager til landets turisme- og servicesektor,” siger Andras Rado, der er koncernkommunikationschef hos Wizz Air.

 

Relaterede artikler:

Nye Wizz Air-fly tætpakket med sæder

Wizz Air lukker tre baser

Ny rute fra København til Transsylvanien