Wizz Air Airbus A320-200 (foto: Aero Icarus | Creative Commons 2.0)

Ny rute fra København til Transsylvanien

Fra juni næste år bliver det muligt at flyve direkte med Wizz Air fra København til Sibiu, der er en af de rigeste byer i Rumænien.

Handlingen i Bram Stokers legendariske roman om den fiktive vampyr, Grev Dracula, foregår i Transsylvanien, der er et område i Rumænien nord og vest for den 1.500 kilometer lange bjergkæde Karpaterne.

I Transsylvanien ligger Sibiu, der er en af de rigeste byer i Rumænien og fra næste sommer bliver det muligt at flyve direkte dertil fra Københavns Lufthavn. Det er resultatet af Wizz Airs beslutning om at placere endnu et basefly i Sibiu, hvilket gør det muligt at åbne nye ruter til København, Bruxelles-Charleroi, Paris-Beuavais, Basel og Frankfurt-Hahn.

Tre gange om ugen
Ruten til København åbner den 22. juni 2018 og vil blive opereret tre gange om ugen med fly af typen Airbus A320-200, der har plads til 180 passagerer. Wizz Air flyver på mandage, onsdage og fredage kl. 12.30 fra Sibiu med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 14.00. Returflyvningen finder sted kl. 14.30, og A320-flyet ankommer til Sibiu kl. 17.50 lokal tid.

“Vi fortsætter vores investering i Transsylvanien-regionen med endnu en Airbus A320, der får base i Sibiu fra juni 2018, hvilket giver mulighed for at åbne fem nye ruter fra Sibiu og øge de ugentlige frekvenser på de fire mest populære ruter. Vi fortsætter med at skabe store fordele for den lokale befolkning ved at skabe nye jobs og derigennem stimulere den regionale økonomi såvel som den indgående turisme, idet Sibius turistsektor har udviklet sig markant i det seneste års tid,” siger Johan Eidhagen, der er marketingdirektør hos Wizz Air.

11. danske rute
Wizz Air er i dag det største flyselskab i Central- og Østeuropa og samtidig Europas fjerdestørste lavprisflyselskab, og alene fra Rumænien vil kapaciteten næste år komme op på 9,2 millioner sæder fra 10 lufthavne på 142 ruter til 20 lande. Med 24 basefly i Rumænien næste år vil Wizz Air være det største flyselskab i landet.

Fra København flyver Wizz Air allerede til Kiev, Skopje og Sofia, mens selskabet fra Billund flyver til Gdansk, Warszawa, Vilnius, Tuzla samt hele tre byer i Rumænien; henholdsvis Bukarest, Cluj-Napoca og fra 7. maj 2018 også Iasi.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air udvider med 50 procent i CPH

Wizz Air-rute nummer to fra CPH

Syvende Wizz Air-rute fra Billund

Skærpede passagerkrav til Rumænien

Wizz Air kommer til CPH